Post image
Polis otosunda tecavüz

5ab0c467c9de3d18a866eb3f

 

İstanbul Beylikdüzü’nde 28 yaşındaki P.T., gece devriyesindeki polis memuru S.E.’nin evine bırakmak için kendisini polis aracına bindirdiğini, ön koltukta meslektaşı otururken arka koltukta tecavüz ettiğini ileri sürerek şikâyetçi oldu.

Polis , S.E. (27) tutuklanırken, tecavüze göz yumduğu öne sürülen meslektaşı R.Y. (28) tutuksuz yargılanacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 6 Ocak’ta Taksim’e gezmeye giden P.T. gece yarısı evine dönerken Beylikdüzü Büyükşehir Caddesi’nde görevli polis memurları S.E. ve R.Y. tarafından fark edildi. Polis S.E., aracı P.T’nin yanma yanaştırıp, “Gideceğin yere kadar götürelim” dedi. Kadının, “Yürüyerek gidebilirim” yanıtına rağmen polisler ısrar edince P.T. korkarak ekip otosunun arka koltuğuna oturdu. Bir apartmanm önünde polis aracını durduran S.E., “Evden şarj kablosunu alıp geleceğim, istersen sen de benimle gel” diyerek P.T.’yi evine çağırdı, ancak “Hayır arabada beklerim” yanıtını aldı.

TECAVÜZDEN SONRA: TEKRAR GÖRÜŞELİM…

Diğer polis R.Y. ile P.T. araçta beklerken şarjını alıp dönen S.E., aracı ıssız bir yere götürdü. Diğer polise, “Ben artık dayanamıyorum abi” diyerek arka koltuğa geçen S.E., kadını öpmeye başladı. Genç kadının engelleme çabalarına aldırmayan polis, dakikalar içinde P.T.’ye tecavüz etti. Şoka giren P.T., “Hamile kalırsam ne olacak?” derken, S.E. ise soğukkanlılıkla “Hayır bir şey olmaz” diyerek direksiyona geçti. P.T.’yi evinin yakınlarında bir taksi durağına bırakan S.E., “Tekrar görüşelim” dedi.

POLİS ARACINDA LEKELER TESPİT EDİLDİ…

Polis aracı yanından ayrılır ayrılmaz ağlayarak 155’i arayan P.T., saat 02.55’de polisleri polislere ihbar etti. Şüphelilerin memur olması nedeniyle devreye giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, P.T.’nin indirildiği yere yakın olan Kavaklı Anaokulu’na ait kamera görüntülerini izledi. Hizmet aracı içinde olay yeri ekiplerince yapılan incelemede tespit edilen bazı lekelerden alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ…

Şüphelilerden S.E., Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce 10 Ocak 2018’de tutuklanarak cezaevine gönderilirken,. R.Y. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Tecavüz gerçekleşirken diğer şüpheli R.Y.’nin kendisine yardım etmeyeceğini düşündüğünden yardım istemediğini anlatan P.T., “Silahları vardı. Beni öldürüp bir yerlere atmalarından korktum. Psikolojim bozuldu” diye konuştu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden S.E.’nin ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan 18 yıla, R.Y.’nin ise ‘nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçlarından 6 yıl 6 aydan 11 yıla kadar cezalandırılmaları istendi.

Mahkeme, iddianameyi kabul etti. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak…

(Doğan Haber Ajansı, 20.03.2018)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN