Post image
‘Polis Doğrudan Cemevi’ne Ateş Etti’

okmeydani-cinayetinin-gorgu-taniklarindan-dehset-veren-iddialar_1120436_720_400

KAMİL MAMAN

Bir cenazeye katılmak için Okmeydanı Cemevi’ne giden Uğur Kurt‘un öldürülmesiyle ilgili mahalle sakini tanıklar çok çarpıcı bilgiler anlattı. Bugün gazetesinin haberine göre, Cemevinin bulunduğu mahallede oturduğunu söyleyen Yusuf Gülen, cemevine ateş eden polisle arasında 20 metre olduğunu söyledi. Çok sayıda kişinin yaşanan üzüntülü olayı gördüğünü ama adli kaynakların görgü tanıklarının ifadelerine başvurmadığını belirten Gülen, “Cemevinin olduğu noktada hiçbir gösteri ve olay olmamasına rağmen polis, silahını oraya doğrultarak dört el ateş etti” dedi.

“DİREKT CEMEVİNE YÖNELTTİ”

Tekstil atölyesi sahibi Hasan T. isimli bir diğer esnaf da Uğur Kurt’un vurulma anını şu ifadelerle anlattı: “Silahını ateşleyen polisle aramda 5 metre mesafe vardı. Silahını direkt cemevine doğrultarak ateş etti. Cemevinin olduğu yerde hiçbir göste­rici ve olay yoktu.”

ÇOK SAYIDA GÖRGÜ TANIĞI

51 yıldır cemevinin bulunduğu mahallede oturan Yusuf Gülen, çok sayıda görgü tanığı olmasına rağmen savcılığın kimseyi dinlememesinden şikayet etti. Polisin hedef göstererek ateş etmesi sonucu Uğur Kurt’un hayatını kaybettiğini söyleyen Gülen, ateş eden polisi çevrede bulunan birçok vatandaşın gördüğünü anlattı.

“O TARAFTA GÖSTERİCİ YOKTU”

ukurt

Polisin havaya ateş ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Yusuf Gülen, silahını kulla­nan polisle arasında 20 metre mesafe olduğunu söyledi. Gülen olay anını şöyle anlattı: “Polisin ateş açtığı noktaya 20 metre uzaklıktaydım. Sokaktan seser gelmeye başlayınca dışarı çıktım. Polis, cemevinin bulunduğu caddeye ara sokaktan zırhlı araçlarla çıkmak üzereyken karşı sokaktan 6-7 kişilik bir gösterici grup molotof attı. Molotof zırhlı aracın üzerine düşünce aracın sol ön tarafı yanmaya başladı. Cemevi tarafında hiçbir olay ve gösterici yoktu.”

ARAMIZDA 5 METRE VARDI

Zırhlı araçtan inerek ateş açan polis memuru ile arasında 5 metre mesafe olduğunu söyleyen tekstil atölyesi sahibi Hasan T. göstericilerin olmadığı tarafa doğru ateş edildiğini ifade etti.

Yaşanan hazin olayın bir diğer görgü tanıklarından Hasan T. olayı şöyle anlattı: “Olayın yaşandığı alan gösterilerin olmadığı bir yer. Polis araçtan inerek direk cemevinin bulunduğu noktaya tam karşımda ateş etti. Polisin ateş ettiği yerle benim tekstil atölyem arasında 5 metre mesafe vardı.
Yaşananları çok sayıda kişi gördü ama savcı ya da adli makamlar hiçbirimizin ifadelerine bile başvurmadı.”

Kareli gömlekli polis ateş etti

Yusuf Gülen, zırhlı araçtan inen ve üzerinde kareli gömlek bulunan polisin direkt cemevine doğru ateş ettiğini savundu. Gülen yaşananları şöyle anlattı: “Sol kapıdan çıkan bir polis yanan araçla ilgilenirken aracın sağ tarafındaki kapısından başka bir polis çıktı. Bu kareli gömlekli polis direkt dört el cemevine doğru ateş etti. Sonra silahı kaldırarak havaya ateş etti.”

YARDIM EDERKEN GAZ BOMBASI ATTILAR

Uğur Kurt’un vurulmasının ardından yardım etmek için cemevinin bahçesine koştuğunu anlatan Gülen, polisin bu sefer de cemevine doğru gaz attığını belirtti. Gülen, şöyle konuştu:

“O anda ben de koşarak vurulan Uğur Kurt’a yardım etmek için cemevine indim.Tam cemevinin bahçesindeyken bu sefer de biber gazı attılar. O esnada cemevinden bir vatandaş koşarak ateş eden polislerin yanına giderek ‘Adamı öldürdünüz ne yapıyorsunuz’ diye bağırdı. Vatandaşlar da polislerin bulunduğu yöne doğru adamı öldürdünüz diye bağırarak gidince, zırhlı araçlar oradan uzaklaşıp gittiler.”

20 KİŞİ GÖRDÜ, DİNLEMEDİLER

Başından vurularak öldürülen Uğur Kurt’la 7 yıl aynı atölyede çalıştığını söyleyen Gülen, görgü tanıklarının savcılar tarafından dinlenmediğini söyledi: “51 yıldır burada oturuyorum. Öldürülen Uğur Kurt müdürlük yaptığım tekstil atölyesinde 7 yıl benimle birlikte çalıştı. Yaşanan olayı 20’ye yakın vatandaş gördü ama ne savcı ne de polis bu kadar görgü tanığından birini bile dinleme zahmetinde bulunmadı. Hiçbirimizin ifadesine başvurmadılar. Bu da ayrı bir komedi. Savcı neden görgü tanıklarını dinlemediğini anlamıyoruz.”

(BUGÜN GAZETESİ, 27.05.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN