Post image
Pes doğrusu…

431059_491274644277581_1766988229_nKadın cinayetleri konusunda herkesin kendi rakamı var. Kimine göre 60, kimine göre 77, kimine göre 84 kadın cinayeti işlendi yılın ilk dört ayında…

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Nisan ayında 29 kadın öldürdü; altı kadına tecavüz etti; 55 kadını yaraladı; yedi kadına cinsel tacizde bulundu.

2014’ün ilk dört ayında ise erkekler 89 kadın öldürdü; 19 kadına tecavüz etti; 200 kadına şiddet uyguladı; 19 kadını taciz etti.

İlk 4 ayda aşağı yukarı her güne bir kadın cinayeti düşüyor aslında. Çocuk sahibi pek çok kadının da tüfekle, tabancayla ya da asılarak intihar ettiği iddiaları var. Ayrıca öfkeli damatların kayınpeder, kayınvalide, baldız cinayetleri eklendiğinde sayı 100’ü çoktan geçti yani. Hamile kadınlar bile cinayet kurbanı; 6-7 aylık ceninler can değil mi?

Aile içi şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, sokakta şiddet. Yani şiddet olanca hızıyla sürüyor.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Sadece kadınların değil çocukların da sistematik bir şekilde öldürüldüğünü” vurguluyor. 12 yıl içinde devlet şiddeti nedeniyle 184 çocuğun öldüğünü ileri sürüyor ve şöyle devam ediyor:

221910_145510105520705_1779534_n“Başbakan ne zaman toplumu baskılamak istese, diktatörlüğe giden yolda yasal düzenlemeler çıkaracağından bahsediyor. O zaman kendisini zamanda bir yolculuğa çıkaralım: 12 senelik iktidarı boyunca sadece devlet şiddeti nedeniyle 184 çocuk öldü. Mardin’de 13 yaşındaki bir çocuğa 25 kişi tecavüz etti, kendi rızası var dediler. Sakarya’da 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 34 kişi tutuksuz yargılandı. Kocaeli Gölcük’te 13 yaşındaki bir çocuğa 29 kişi tecavüz etti ve para karşılığı birlikte olduklarını söyleyerek cezalarını hafifletme yoluna gittiler. Başardılar da 29 kişiden sadece sekizi tutuklandı. Balıkesir Edremit’te zihinsel engelli 16 yaşındaki bir çocuğa üç kişi günlerce tecavüz etti, yargı üçünü de serbest bıraktı. Siirt’te yaşları 13 ve 17 olan iki kız çocuğuna tecavüz ve cinsel taciz suçuyla yargılanan Siirt Belediye eski Başkan Yardımcısı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yine zihinsel engelli 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden AKP Ovacık eski İlçe Başkanı, savcının talebiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.”

Çocuk katillerini, tecavüzlerini serbest bırakanların bu suçların ortağı olduğunu öne süren Nazlıaka, CNN’e yaptığı açıklamada, şunları söylüyor:

“Çocuk yaşta gelin edilenlere sesini çıkarmayanlar bu tecavüzleri ve cinayetleri meşrulaştıranlardır. Başbakan, çocuk katillerinin ve tecavüzcülerinin en ağır cezaları aldığı, müebbet hapis cezasında ‘Mahkemede efendi durdu’ diye indirimlere gidilmediği bir yasayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirsin ve yasayı boşluk bırakmadan çıkarsın; o zaman çocukların yanında olduğuna inanalım. Kendi siyasi hırsları ve ihtirasları için bu toplumu bölenin, 1 ay önce ölen bir çocuğun annesini meydanlarda yuhalattığını da unutmayalım.”

                                                       * * *

8 Mayıs Perşembe günü gazetelerde ise “pes doğrusu” dedirtecek ilginç bir haber vardı:

Sabah: “Ekranda çifte cinayet itirafı”, Milliyet: “İki cinayet yetmedi mi?”,

Habertürk: “Baltalı eş katili üçüncüyü arıyor”, Vatan: “İki eşini öldürdü üçüncüyü arıyor”, Takvim: “2 eşini öldürdü izdivaca çıktı”, Türkiye: “İki karısını öldürdü üçüncüyü almak için TV’ye çıktı” başlıklarını atmıştı…

Daha önce evlendiği iki eşini öldüren ve cezaevinde yatıp çıkan 62 yaşındaki Sefer Çalınak, bir özel televizyon kanalında yayınlanan “Ne çıkarsa bahtına” adlı evlilik programına katılmış yeniden evlenmek için… Doğal olarak her iki karısını da öldürdüğünü anlatınca programdan kovulmuş…

Bu kez de gazeteler peşine düşmüş, o da pervasızca hepsine röportajlar vermiş; “14 yıl cezaevinde geçti. Islah oldum. Benimle evlenecek kadın, öldüreceğim diye korkmasın” diyor ve devam ediyor:

“Artık akıllandım kendime yeni bir eş arıyorum.”

“Kader kurbanıyım. Dürüstüm, yalan söylemem. Evlenmek benim de hakkım değil mi?”

“15 farklı cezaevinde kaldım. Zaten kaldığım koğuşların çoğunda kadınını öldüren vardı. Dolu böyle kader kurbanı. Çok iyi davrandılar bana. Gayet keyfim yerindeydi.”

Evet daha neler neler. Gazeteciler sormuş o da pervasız pervasız “kader kurbanı” olduğunu anlatmış.
Artık yaşlandığını ve şeker hastası olduğunu anlatıyor Milliyet’ten Damla Yur’a ve “Bir su verenim olsun istiyorum” diye de ekliyor…

Programdan kovulmuş, ama müthiş bir reklam yaptığı gerçek. Habertürk’ün dediği gibi ‘baltalı eş katili’yle evlenmek isteyen yeni bir kadın çıkar mı bilemeyiz, ama Türkiye’de kadın ve çocuk istismarcıları, katilleri artıyor.

                                                      * * *

Adana’da 6 yaşındaki Gizem’in hunharca öldürülmesinden sonra silkinen Aile Bakanı, sonunda “Aile içi şiddetle mücadele projesi” başlattığını açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı 10 milyon Euro’luk projeye 26 il dahil edildi. Avrupa Birliği’nce finanse edilen bu büyük projenin teknik yardım bileşeni kapsamında yargı mensuplarına, polislere ve sağlık çalışanlarına eğitim verilecek.

Bakan Ayşenur İslam, kadın ve çocuk cinayetleri konusunda yapılacak yasal düzenlemeler için bu hafta Meclis’teki partilerin grup başkan vekilleriyle bir araya gelecek… Doğrusu, bu konuda destek vermeyecek hiçbir parti düşünemiyoruz. Umarız bu girişim, ‘bireysel silahlanmanın önlenmesi için yapılan kanun tasarısı’ çalışması gibi zamana yayılıp, kadük kalmaz…

Aksi takdirde, artarak devam eden çocuk ve kadın cinayetlerini, tecavüzleri seyredenler de yapanlar kadar suçlu olarak tarihe geçerler…

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN