Post image
Pes artık! Masallara da silah eklediler

ABD Başkam Barack Obama‘nın silah satıcılarıyla mücadelesine büyük bir darbe ABD Ulusal Silah Derneği’nden (NRA) geldi.

Dernek, ünlü masal klasiklerine silah soktu. Örneğin Hansel Ve Gretel‘in yeni versiyonunda, iki kardeşe ‘güvenle nasıl silah kullanılacağı’nın anlatılması, Silah Şiddetini Önleme Kampanyası Başkanı Dan Gross tarafından “iğrenç, ahlaki açıdan yoksun bir pazarlama kampanyası” olarak nitelendirildi.

masal1

Adapte edilen masallar, NRA Family’nin internet sitesinde yayınlandı. Kırmızı Başlıklı Kız masalının yeni versiyonu da ocak ayından yayınlanmıştı.

NRA, şimdi de Üç Küçük Domuz masalını yine silah ekleyerek yeniden yazdırmayı planlıyor.

masal

Kurt, büyükannenin kendisine bir silah doğrultmuş olduğunu gördü!

Kırmızı Başlıklı Kız masalında, Kırmızı Başlıklı Kız ve büyükannesi kendilerini kurttan silah yardımıyla koruyor. Bir bölümde, hikâyede büyükannenin, kendisini yemeye gelen kurda nasıl karşı çıktığı anlatılıyor:

“Kurt pençelerini açıp ileri atıldı, ancak sonra birden durdu. Kocaman gözleri aşağı çevrildi ve büyükannenin kendisine bir silah doğrultmuş olduğunu gördü. Büyükanne ‘Bugün yemek olacağımı sanmıyorum ve sen bugün kimseyi yemeyeceksin’ dedi.”

Hikâyeleri adapte eden çocuk kitapları yazarı Amelia Hamilton çocukları güvenlik hakkında bilgilendirmenin onları bu tür durumlardan koruyacağını savundu.

Her yıl ABD’de 50 çocuk silahla vuruluyor, 30 bin kişi silahla ölüyor.

(Vatan, 29.03.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN