Post image
Özgecan Aslan’ın hayatı film oldu

ozgecan-aslan-in-hayati-film-oldu-9878309

Boston Üniversitesi’nde okuyan Chris Surnames’in akademik tezi ve festivaller için hazırladığı, 4 farklı ülkede kadına şiddeti anlatan ‘Faint Sound’ belgesel filminin çekimleri tamamlandı.

Almanya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’de 4 farklı kadının erkek şiddetiyle öldürülmesinin dramını anlatacak olan ‘Faint Sound’ filmi, aralık ayında vizyonda olacak.

Genç yönetmen, Türkiye’de Özgecan Aslan‘ın hayatından esinlendi. Filmin Türk kadrosunda; usta oyuncu Erkan Can, Maral Büyüksaraç, Aslı Öngören ve belgesele sesiyle eşlik edecek olan Hatice Aslan yer alıyor.

ÖZGECAN UMUT OLACAK

Yönetmen Chris Surnames, filmin gelirini çocuklara şiddetten uzak bir dünya amacıyla bireysel silahsızlanma için çalışmalar yapan Umut Vakfı’na bağışlayacak.

ÖZGECAN ASLAN’I MARAL BÜYÜKSARAÇ CANLANDIRDI

Özgecan Aslan karekterini canlandıran Maral Büyüksaraç, Ata Koleji ikinci sınıf öğrencisi. Genç oyuncu, daha önce Şerif Gören’in yönettiği ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filminde Hazal Kaya ve Ayça Bingöl’le birlikte rol almıştı. Bu filmdeki performansı ile ODTÜ ve KTÜ Üniversite’sinden Meral Okay ve Türkan Şoray’ın elinden ‘Gelecek Vaaden Oyuncu’ ödülünü aldı.

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN