Post image
Öğretmenlerden Oturma Eylemi

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 15 Eylül’den bir hafta önce ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin ‘uyum’ eğitimi bugünden itibaren (8 Eylül Pazartesi) başladı. Liselere uyum programı da 41 ilde belirlenen 87 okulda başlatıldı.

Okullar pek çok sorunla birlikte açılırken Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyeleri AKP Hükümeti’nin son zamanlardaki eğitim politikalarına tepki göstermek amacıyla eylem düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştiren eğitimciler, “AKP’nin eğitim de yarattığı kaosa karşı eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz” diye haykırdı.

492014190221-129923

“TEOG Tepkisi!”

Grup adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, TEOG uygulaması ile öğrencilerin meslek lisesi, İmam Hatip ve açık liseye mahkûm edildiğini iddia etti. TEOG sonuçları üzerinden yapılan yerleştirmeler sonucunda yaşanan mağduriyetlerin mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade eden Demir, “Hiçbir öğrenciyi istemediği bir okul türün de okumaya zorlamamalıdır. Eğitime ilişkin konular da atılacak her adım sonuçlarını düşünerek atılmalı, öğrenci ve velilerin endişelerine, sendikaların önerilerine mutlaka kulak verilmelidir” dedi.

“Öğretmen ve personel açığı kapatılmalı”

Okullardaki öğretmen ihtiyacının da geri de kaldığını ifade eden Demir, “Bugüne kadar yeteri kadar öğretmen atamaması nedeniyle bir işsiz öğretmen ordusu ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Bu durum atama bekleyen öğretmenleri büyük stres altına sokmakta, intihara kadar varan olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır” diye konuştu.

Okul öncesi kurumlar da ikili eğitim yapılması kararı alındığını vurgulayan Başkan Demir, “Anne babası çalışsın ya da çalışmasın her çocuğun 4–5 yaş arasında okul öncesi bir kurum da tam gün eğitim görmesi çocuğun gelişimi açısından son derece önemlidir. Eğitim Sen yıllardır okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını ve zorunlu hale getirilmesini savunmaktadır” ifadelerini kullandı. Son olarak eğitim de zorunlu rotasyon olmaması gerektiğini kaydeden Demir, öğretmenlere sözlü sınav uygulanmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından sendikalılar Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştirerek, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(İstikbal, 05.09.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN