Post image
Ödüllü film vizyona girdi

37488-the_insult__2_-h_2017

Sadi ÇİLİNGİR

sadicilingir@sadibey.com / www.sadibey.com

Oscar’ın ‘En İyi Yabancı Film’ aday adayı olan ‘The Insulf’, farklı dine mensup iki kişinin tartışmasının yol açtığı kitlesel sorunlara ışık tutuyor.

Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştiren ve performansıyla başrol oyuncusuna ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandıran ”Hakaret” (The Insult), 2018 Oscar’larında ‘En İyi Yabancı Film’ dalında kısa listeye kaldı.

“Hakaret”, Lübnan’da yaşayan ve farklı toplumsal sınıflara ait iki insanın, basit bir sorunu inatları uğruna nasıl karmaşık bir hale getirdiğini anlatan, yüksek temposu ile dikkat çeken çarpıcı bir film. Ziad Doueiri‘nin yönettiği filmin başrollerini Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh ve Diamand Bou Abboud paylaşıyor.

Araba tamircisi Tony’nin eşi Shirine’le sade bir hayatı vardır. Sokaklarındaki altyapı çalışmalarından, Lübnan’a göç etmiş, bir mülteci kampında yaşayan Filistinli Yasser’in şirketi sorumludur. Yasser, Tony’nin balkonundaki akıtan gideri edip tamir etmek ister. Ancak Tony, onu evine almaz. Yasser dışarıdan da olsa gideri onarır. İlk anlaşmazlıkları bu şekilde çıkan ikili arasında büyüyen gerilim, Tony’nin Yasser’e kurduğu bir cümle ile farklı bir noktaya taşınır. Aralarındaki bu husumet politikacıların da dahil olduğu bir kamuoyu davasına döner. İki taraf da sonuna kadar hakkını savunurken, geçmişin yaraları da tekrar açılacaktır.

HANGİ FİLM NE KADAR İZLENDİ

1 – AİLE ARASINDA

7 haftada 4.250.971

2 – ARİF V 216

2 haftada 2.874.598

3 – MAİDE’NİN ALTIN GÜNÜ

6 haftada 778.183

4 – ADALET BİRLİĞİ

8 haftada 730.458

5 – STAR WARS: SON JEDİ

5 haftada 603.572

(Şamdan Plus, 24.01.2018)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN