Post image
Ödüllü film 30 Mart’ta vizyonda

 

Tolga Karaçelik’in “aile olamamak ve büyüyememişlik” üzerine sıra dışı komedi filmi “Kelebekler” 30 Mart’ta vizyona giriyor.

Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yeni filmi “Kelebekler”, geçen ay ABD’nin Utah eyaletinde gerçekleşen ve dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan 32. Sundance Film Festivali’nde, Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü‘nü aldı.

Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk yönetmen olarak sinema tarihine imzasını atan Karaçelik, “Bu ödül, bu filmin 18 günde çekilmesini sağlayan ekibime… Bunu biz yaptık! Artık herkesin filmi. Filmi 18 günde, parasız çektik. Bunun genç sinema öğrencileri için anlamı çok kıymetli. Çok mutluyum” dedi.

 

 

Avrupa prömiyerini ise 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yapan ve güçlü mizahıyla izleyenlerin büyük beğenisini toplayan “Kelebekler”, şimdi de Türkiye’de izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Çok sayıda ödül kazanan “Gişe Memuru” ve “Sarmaşık” filmleriyle uzun süre gündemden düşmeyen Tolga Karaçelik’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde; Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin gibi oyuncular rol alıyor.

Yapımcılığını Karaçelik ile Diloy Gülün ve Metin Anter’in yaptığı filmin ortak yapımcılığını ise Mehmet Kurtuluş, Vehbi Berksoy, Göktuğ Sarıöz ve Brave Born Productuon şirketiyle Kerem Bürsin ve Kemal Çömelek üstleniyor.

Dağıtımcılığını Chantier Films’in yaptığı film, 30 Mart 2018 Cuma günü sinemalarda…

Filmin konusu: Yıllar sonra bir araya gelen üç kardeş: Cemal, Suzan ve Kenan… Annelerinin intiharı sonrası farklı akrabalarına gönderilen üç kardeş, 30 yıl ayrı kaldıktan sonra yıllardır haber alamadıkları babalarından gelen bir telefon üzerine Hasanlar Köyü’ndeki evlerine giderler. Birbirlerini çok az tanıyan üç kardeş, köye vardıklarında babalarının öldüğünü öğrenirler. Cemal, Suzan ve Kenan, acayipliklerle dolu bu köyde hem birbirlerinin, hem kendilerinin, hem de babalarının kim olduğunu anlama fırsatı bulurlar…

UMUT Vakfı

27 Mart 2018

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN