Post image
OCAK AYINDA RAFLARDA

 

Yeni yılı yeni kitaplarla karşılamaya ne dersiniz? İşte bizim seçimlerimiz.

SERENAD

Okurların zihninde sadece aşk romanı olarak değil; aile, arkadaşlık, politik kırılmalar ve bu kırılmaların insan yaşamı üzerindeki etkilerini anlatan bir roman olarak da yer eden Serenad, yeni basımıyla raflarda yerini aldı.

Türkiye kültür-sanat hayatına pek çok alanda katkı koyan ve milyonlarca insan tarafından ilgiyle takip edilen Zülfü Livaneli, okurlarını bu basımda bir sürprizle karşılıyor. Konusuyla büyük ilgi çeken Serenad’ın tarihsel arka planını, karakterlerin gelişimini ve yazım aşamasını merak edenler için kitapta QR koduyla ulaşılabilecek bir söyleşi yer alıyor.

Uzun süre çok satanlarda yer alan ve 1 milyon adede ulaşarak yerini sağlamlaştıran Serenad, İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan bu ayrıcalıklı basımıyla yeni okurlarını ve tekrar okuyup Livaneli’nin sesinden romanı özümsemek isteyen kitapseverleri bekliyor.

FİYAT: 36 TL
YAYINEVİ: İNKILAP

 

 

SİHİRLİ FLÜT

Klasik müzik tarihine damga vuran Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği Sihirli Flüt’ün Emanuel Schikaneder tarafından kaleme alınan librettosu, VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) Müzik Klasiklerinin ilk kitabı olarak yayımlandı.

Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Türkiye’de de pek çok kez sahnelenen Sihirli Flüt’ün hikâyesi bir Alman masalına dayanıyor: Büyük hakikati ve bilgeliği temsil eden Başrahip Sarastro, Gece Kraliçesi’nin kızı Pamina’yı annesinin tesirinden kurtarmak için mabedinde alıkoyar. Kraliçe, kızını Sarastro’nun elinden kurtarmak için Prens Tamino’dan kızını bulmasını ister. Gece Kraliçesi, Tamino’ya, kızını kurtarırsa onunla birlikte olabileceğini söyleyerek sihirli bir flüt verir. Kuşbaz Papageno da Tamino’ya yol arkadaşlığı yapar. Tamino, Gece Kraliçesi’nin emrini yerine getirir, ancak Sarastro’nun bilgeliğine de hayran kalır.

FİYAT: 24 TL
YAYINEVİ: VBKY

 

 

MUSA

Avukat yazar Burcu Karataş Metin’in, 2019’da hep kitap etiketiyle yayımlanan kitabı Kevser’in macerası bu kez duygu yüklü bir kardeşlik hikayesiyle devam ediyor.

İlk kitapta Kevser’in yetimhanede geçen çocukluk dönemleriyle başlayan hayat yolculuğunu ve mücadelesini anlatan yazar Metin, Musa- Kevser’in Kader’inde ise kardeşi Musa ile seneler sonra karşılaşma hikayesiyle okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kader ismini alan Kevser’in kardeşi Musa’nın suçsuz olduğu halde cinayetten tutuklanmasıyla başlayan Musa-Kevser’in Kaderi; Musa’nın çocukluğu, dönüşümü, sancıları ve ablası Kevser ile yeniden bir araya gelişini konu alıyor. Onca yıldan sonra kardeşliklerin yeniden yazılması, dostlukların sınanması ve unutulup yok sayılanların tekrar gün yüzüne çıkmasına şahitlik eden kitap, hayatta zamansız karşılaşmaların kaçınılmaz olduğunu hatırlatıyor.

FİYAT: 25,35 TL
YAYINEVİ: HEP KİTAP

 

ÇOK İLGİNÇ BİR HABERİM VAR

Hanzade Servi’nin “Sen de Oku” koleksiyonu için kaleme aldığı Çok İlginç Bir Haberim Var, haber ve habercilik kavramlarını dijital medya çağındaki çocukların daha kolay kavrayabilmeleri için sade bir dille anlatıyor; haber değeri ölçütlerini günlük yaşamdan örnekler eşliğinde tartışmaya açıyor.

Okurlara haber toplama ve yazma süreci hakkında küçük ipuçları sunan bu sevimli hikâye, bir habere konu olan olay, durum ya da kişinin “normal” mi yoksa “ilginç” mi olduğu üzerine düşündürüyor.

Yazar, bakmakla görmek arasındaki farkı hem eğlenceli hem de öğretici bir metinde açıklığa kavuşturuyor. Küçük okurların içindeki gizli haberciyi uyandırarak etrafına bambaşka gözlerle bakmasını sağlayan kitap, doğru bildiğimiz ve hatta gayet normal saydığımız kimi olay ve durumların gerçeği ne denli yansıttığını tekrar tekrar sorgulatıyor.

FİYAT: 16 TL
YAYINEVİ: TUDEM

 

 

ETKİNLİKLERLE SAĞ SOL BEYİN GELİŞTİRME

Beyinde; özellikle dil, görme, işitme, duygusal kontrol, sosyalleşme gibi yetilerin daha üst düzeye çıkarılması, çocuğa verilen eğitimle yakından ilişkilidir; beyin ve onun nöral bağlantıları zorlanarak ve çalıştırılarak güçlendirebilir. Beyinde uyarılmayan ve kullanılmayan kısımlar ise zayıflar ve yok olur.

İster matematikte ister sanatta olsun hem sağ hem sol beynini güçlendirmiş ve dengede kullanabilen çocukların eğitim yaşamlarında çok daha başarılı olacakları konusundaysa tüm uzmanlar hemfikir.

Bu kitap serisi ise çocukların; erken çocukluk döneminden çıkıp mantıksal çıkarımlarla analitik düşünmeye başladıkları, odaklanma becerilerinin arttığı yeni başlangıçlar dönemine yönelik hazırlanmış.

FİYAT: 125 TL (6’LI SET)

YAYINEVİ; HAYYKİTAP ÇOCUK

 

 

KARA DUT

Mari Gerekmezyan Türkiye’nin ilk kadın heykeltıraşlarından. Her ne kadar unutturulmaya, yok sayılmaya çalışılsa da kısa ve fırtınalı ömründe yarattığı eserler yeteneğini, sanatının gücünü ortaya koyuyor.

Heykeltıraş olarak adının üstü çizilen Mari, “büyük aşkı” Bedri Rahmi’nin Karadut tablolarının ve meşhur Karadut şiirinin esin kaynağı olarak yaşıyor. Sadece “Karadut” şiiri değil, Erol Evgin’in sesinden dinlediğimiz “Sitem”, Sevinç Eratalay’dan dinlediğimiz “Hüzün Geldi”…

Mari’nin yok sayılmasında sanat dünyasında güçlü bir kadın olması ve Bedri Rahmi’yle “yasak aşk” yaşaması kadar Ermeni olması da etkili. Ancak göğsünü gere gere toplumun bütün yargılarına, tabularına karşı duruyor. Yalnızlaştırma çabalarına asla tepkisiz kalmıyor.

Peki Mari Gerekmezyan kimdi? Neden unutturulmak istendi?

İkinci Dünya Savaşı günlerinde geçen Eren-Bedri Rahmi Eyüboğlu-Mari üçlü aşk hikâyesini Vildan Tekin ve Müjgan Tekin “Karadut” adıyla romanlaştırmış.

FİYAT: 22 TL
YAYINEVİ: A7 KİTAP

 

 

SAKIN GÜNLÜĞÜMÜ OKUMA

Ayça Warner’ın okuyucuyla buluşan polisiye romanı Sakın Günlüğümü Okuma, bazen en yakınımızdaki kişilerin bile içlerinde neler yaşadığını bilmediğimizi çok çarpıcı ve heyecan dolu bir hikayeyle aktarıyor.

Sakın Günlüğümü Okuma, genç yaşında büyük başarılara imza atan Bora ve onun başarısına destek olmayı kendine kariyer edinmiş eşi Eda’nın kusursuz görünen hayatlarının bir anda alt üst olmasıyla başlıyor. Bundan sonrasında ise fırtına romanın son sayfasına kadar hiç durulmuyor.

Kitap, yalnızca bir polisiye değil, okuyucuyu insan doğası, kader, yaşam ve ölüme dair pek çok kavramı da sorgulamaya davet ediyor.

Roman, maddi başarıyı kendilerine hedef olarak belirlemiş genç çift aracılığıyla sıkı bir sistem eleştirisi de yapıyor.

FİYAT: 22,80 TL

YAYINEVİ: KARAKARGA

 

 

UNUTULMUŞLAR ŞEHRİ

Ödüllü yazar Sarah Bailey’in soluk soluğa okunan romanları “Karanlık Göl” ve “Gecenin İçinden” kitabından sonra sürükleyici olay örgüsü ve ilgi çekici karakteri ile merak uyandıran yeni romanı “Unutulmuşlar Şehri” raflarda yerini aldı.

The Roman Yayınları etiketiyle çıkan romanın konusu ise şöyle; Abbey Clark, katıldığı partinin ardından gece yarısı ortadan kaybolur. Kısa süre sonra da genç kızın erkek arkadaşının cesedi bulunur. Genç kız bu cinayetten sorumlu mudur yoksa o da katilin başka bir kurbanı mıdır?

Dedektif Gemma Woodstock, yaşadığı acı olayın ardından oğluyla bir sahil kasabası olan Fairhaven’a gider.

Dedektif, kendini birden karmaşık bir cinayet soruşturmasının tam ortasında bulur. Gemma, bir yandan oğlunun kederini dindirmeyi deneyip bir yandan yeni meslektaşlarının düşmanlığının üstesinden gelmeye çalışırken sorulara cevap arar.

Sürükleyici ve akıcı bir anlatıma sahip olan kitapta okuyucu her sayfası soluk soluğa ve merakla okuyacak.

FİYAT: 29 TL
YAYIN EVİ: THE ROMAN

(ANATOLIAN, 01.01.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN