Post image
New York’ta Silah Şiddetine Karşı Yeni Yasa

New York Valisi Kathy Hochul yeni silah yasasını imzaladı

Can KAMİLOĞLU

NEW YORK – New York Valisi Kathy Hochul, eyalette giderek tırmanan silah şiddetini önlemek için hazırlanan ve on farklı maddeden oluşan yeni yasa tasarısını imzaladı.

Geçtiğimiz hafta New York Eyalet Meclisi’nde onaylandıktan sonra Vali Hochul’un imzasına sunulan yeni yasaya göre New York’ta, pompalı ve yarı otomatik silahları satın almak için belirlenen 18 yaş sınırı, 21’e yükseltildi. New York eyaletinde tabanca satın almak için daha önceki 21 yaş yasasındaysa herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Yasa tasarısı, geçen ay New York’un batısındaki Buffalo kentindeki bir süpermarkette 18 yaşındaki bir kişinin, yarı otomatik tüfekle 10 kişiyi öldürmesinin ardından gelen tepkiler sonrasında kısa bir sürede hazırlandı. Vali Hochul tarafından imzalanan başka bir yasadaysa, kurşun geçirmez yelek ve vücut zırhı satın alımına da sınır getirildi. Bu tür ürünlerin satışı yeni yasayla sadece güvenlik güçleriyle sınırlı tutuldu.

Yeni yasada ayrıca, New York’ta faaliyet gösteren sosyal medya şirketlerinin, platformlarında nefret söylemine nasıl tepki verecekleri konusunda şeffaf politikalar benimsemelerini gerektiren bir madde de yürürlüğe girdi.

Hochul, New York’ta düzenlenen yasanın imza töreninde, “Böyle yaşamaya devam edemeyiz. Bu, New York halkı ve aynı zamanda ulusun geri kalanı için ahlaki bir an. New York’ta yaptıklarımızı takip edin. Ülkede her gün meydana gelen tüm bu silahlı şiddetin ve katliamların sonlandırmak için verdiğimiz mücadelede en ön safta olmaya devam edeceğiz” dedi.

(amerikaninsesi.com, 7 Haziran 2022)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN