Post image
“Nefret Suçları ve Ayrımcılık” masaya yatırılıyor

 

nefret

“Nefret Suçları ve Ayrımcılık” 29-30 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek etkinlikte masaya yatırılacak…

Umut Vakfı, Türk Ceza Hukuku Derneği ve Konrad-Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilecek.

29 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da açış konuşmalarıyla başlayacak etkinlik daha sonra üç ayrı grupla farklı salonlarda sürecek.

  1. Grup: Kavramsal Çerçeve

Av. Duygu Köksal,  Prof. Dr. Melek Göregenli,  Ar. Gör. İlhan Bulut, Doç. Dr. Öykü Didem Aydın, Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, Av. Fırat Söyle, Yard. Doç. Dr. Asuman İnceoğlu, Ar. Gör. Batuhan Aktaş, Ar. Gör. Yeşim Yılmaz, Av. Hasan Fehmi Demir, Yard. Doç. Dr. Buket Soygüt, Yard. Doç. Dr. Gülşah Kurt, Prof. Dr. Osman Doğru, Ar. Gör. İlhan Bulut ve raportörler Buket Soygüt ile Seda Öztürk’ten oluşan birinci grup nefret suçları ve ayrımcılığı “Kavramsal Çerçeve”de Nefretin sosyal ve siyasal arka planı, medyanın rolü, nefret söylemi ve nefret suçları arasındaki farklar ve bunların diğer benzer kavramlardan farkları”nı detaylı olarak irdeleyecek.

  1. Grup: Hukuksal Çerçeve

Av. Işıl Bağatur, Ar. Gör. Aras Türay, Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Dr. İhsan Baştürk, Prof. Dr. Timur Demirbaş, Av. İlknur Yaşa, Yard. Doç. Dr. Ulaş Karan, Yard. Doç. Dr. Hasan Sınar, Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Av. Yiğit Akalın, Av. Gözde Kaya ve raportörler Sinan Altunç ve Zeynep Mahmutoğlu’ndan oluşan ikinci grup ise konuyu “Hukuksal Çerçeve”de masaya yatıracak. Grup, Türk hukukundaki gelişimi ve son durumu, soruşturma, kovuşturma ve infaz gibi yasal süreçler ve bu süreçlerde yaşanan sorunlar, karanlık alanda kalan olaylar, ispatla ilgili sorunlar, mevzuatta olan ve olması gereken düzenlemeler” konularında değerlendirmeler yapacak.

  1. Grup : Hedef Gruplar, Kişiler ve Mücadele Yöntemleri

Doç. Dr. Alev Özkazanç, Av. Selin Nakipoğlu, Uzman Psikolog Duygu Buğa, Av. Ercan Demir, Av. Serra Karadeniz, Av. Rozerin Seda Kip, Yard. Doç. Dr. Melis Cin, Av. Fikret İlkiz ve raportörler Gülşah Kurt ile Burcu Zoğlar’dan oluşan üçüncü grup ise konuyu “Hedef Gruplar, Kişiler ve Mücadele Yöntemleri” açısından tartışacak… STK’ların rolü ve süreçlere müdahalesi, hedef grup veya kişilerin durumları ve hakları, onarıcı adalet, basında, toplumda hukuk ötesi alanlardaki mücadele yolları ele alınacak.

İkinci gün ise bu çalıştayların sonuçları herkesin toplu olarak katıldığı toplantıda tartışılacak ve sonuç bildirgesi hazırlanacak…

nefretgörsel

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN