Post image
Mülteci oranı Türkiye’de 3.6 milyonu geçti

mül6

Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü Murat Erdoğan, Türkiye’de toplam mülteci sayısının 3.6 milyonu geçtiğini söyledi.

Dünden Bugüne Göç adlı konferansta konuşan Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü Murat Erdoğan, Türkiye’nin iç ve dış göç konusunda çok aktif bir ülke olduğunu, kendi içinde her sene 2.7 milyonun üzerinde vatandaşın göç ettiğini dile getirdi.

TÜRKLER DÜNYAYA AÇILAN PENCEREMİZ

Dünyada özellikle de Avrupa’da 6.5 milyon civarında Türk kökenli kişi olduğunu vurgulayan Murat Erdoğan, “Almanya’da 3,2 milyonu aşkın vatandaşımız yaşıyor. Artık üçüncü, dördüncü kuşaklardan söz ediyoruz. Avrupa genelinde ise 5 milyondan fazla vatandaşımız bulunmaktadır. Yurt dışındaki Türkler dünyaya açılan penceremiz oldu” şeklinde konuştu.

Murat Erdoğan, Suriye’de iç savaşın patlak vermesiyle 2011 yılının nisan ayından itibaren Türkiye’ye göç edenlerin sayısının arttığını dile getirerek bundan önce Türkiye’ye tarih boyunca göçle gelen toplam kişi sayısının 1,8 milyon olduğunu kaydetti.

LÜBNAN BÜYÜK İŞ BECERİYOR

Açık kapı politikasının komşularını kurban eden bir konuma geldiğini anlatan Erdoğan, “Komşu ülkeler savaş durumunda kapılarını açıyor. Fakat uluslararası toplum bu ülkelere yeterince destek vermiyor. Ülkesinden kaçan Suriyelilerin sayısı 6 milyonu aştı. Bunların yüzde 80’inden fazlası komşu ülkelerde yaşıyor. Türkiye, yurt dışındaki Suriyelilerin yüzde 52’sinden fazlasını ağırlıyor. Lübnan’da bir milyondan fazla Suriyeliyi ağırlayarak büyük bir iş beceriyor” diye konuştu.

(http://www.kredihaber.net, 11.04.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN