Post image
Muhtarlara uyuşturucu semineri

 

590b3074eb10bb1810a48e13

Mustafa KOZAK

ANTALYA‘nın 7 ilçesinde uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla mahalle muhtarlarına yönelik seminer çalışması başlatıldı.

‘Huzurlu Mahalle, Huzurlu Toplum Projesi’ kapsamında ikincisi Konyaaltı ilçesinde gerçekleştirilen seminerin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. Toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in de izlediği toplantı, Başsavcı Ramazan Solmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen projenin önemine değinen Başsavcı Solmaz, birçok suçun kaynağında bağımlılığın olduğuna dikkat çekti. Solmaz, mahallelerde bu sorunla daha etkin mücadele etmek için ‘Huzurlu Mahalle, Huzurlu Toplum Projesi’nin hayata geçirildiğini söyledi. Bu proje kapsamında uyuşturucuyla mücadele konusunda muhtarlara yönelik eğitim seminerleri düzenlendiğini anlatan Solmaz, Antalya’nın 7 ilçesini kapsayan seminerler dizisinin ilkinin Muratpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın muhtarlarla yaptığı toplantıları örnek aldıklarını belirten Solmaz, “Mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın, halkımızın sözcüsü olan muhtarlarımızla toplantı yapmanın, oradaki halka ulaşmanın en kolay yolu olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Muratpaşa ve Konyaaltı’ndan sonra bu toplantıların, Kemer, Aksu, Korkuteli, Döşemealtı ve Kepez ilçelerinde devam edeceğini belirten Solmaz, “Toplumun geleceğini, gençlerimizin geleceğini karartabilecek kötü alışkanlıklarla mücadele için bilgilendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Mahalle muhtarlarının çevrelerinde yaşanan olaylarla ilgili aktaracakları hususların da uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılacak çalışmalara ışık tutacağını kaydeden Solmaz, katılımcılara teşekkür etti.

Başsavcı Solmaz’ın açılış konuşmasından sonra mahalle muhtarlarına narkotik şubeden ve halk sağlığından yetkililer tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda bağımlıların madde temin edebilmek için gerekli parayı bulmak amacıyla hırsızlık, gasp, dolandırıcılık gibi suçlar işlediği de belirtilerek madde kullanımının ayrıca yaralama, cinayet gibi diğer suçları da körüklediği belirtildi.

(Doğan Haber Ajansı, 04.05.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN