Post image
Mezarlıklar dahi özelleştiriliyor!

BURSA_KENT_20150117_5

BSMMMO’dan yapılan açıklamada, “Kanunlar nazarında koruma altında kalan kimi kentsel alanların ranta açılması planlanırken, mezarlıkların dahi özelleştirilmesi de planlanıyor” denildi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalara yönelik, hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü ve TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişikliği öngören torba yasa tasarısına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan BSMMMO Başkanı Hikmet Sönmez, “Aykırı ses nereden gelirse gelsin hiçbir tahammül göstermeyen hükümet, bugüne kadar yaşanan torba yasa facialarına bir yenisini daha eklemeye ve bu sayede, ranta karşı, talana karşı sesini her fırsatta yükselten TMMOB’u susturmaya, devre dışı bırakmaya çalışıyor” diye konuştu.

Son öldürücü darbe

Torba yasaya karşı sert eleştirilerden bulunan Sönmez, son ve öldürücü darbenin bu torba yasayla vurulmak istendiğini belirtti. Sönmez, mezarlıkların dahi özelleştirilmesnin planladığını söylediği açıklamasında, “TMMOB’nin kuruluş yasası olan ‘6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu’ değişikliğini de kapsavan veni Torba Yasa içerisinde ağırlığını imar, yapı süreçlerini kapsayan kanun değişiklikleri mevcut. Kanunlar nazarında koruma altında kalan kimi kentsel alanların ranta açılması planlanırken, mezarlıkların dahi özelleştirilmesi de planlanıyor” dedi.

Çöpe gitmeli

BAOB yerleşkesindeki BSMMMO Hizmet Binasında yapılan açıklamada Başkan Sönmez hükümeti eleştirerek şunları dile getirdi:

“Hükümet artık toplumun hemen her kesimine zarar veren torba yasa mantığından vazgeçmeli, bu yönde ilk adımı da bu torba yasa tasarısını çöpe göndererek atmalıdır. Zira torba yasa içinde birbiriyle alakası olmayan “3194 sayılı imar Kanunu, 4708 sayılı Yapı Denetimi Kanunu, 4736 sayılı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri Kanunu, 5543 sayılı iskan Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 2644 sayılı Tapu Kanunu, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kanunu, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, 6107 sayılı iller Bankası Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nda değişiklikler,6235 sayılı TMMOB Kanunu değişikliğini içeriyor. Yapılmak istenen değişiklikler, bu ülkenin geleceğini karartacak ve Torba Yasa bu haliyle Meclis’ten geçerse; tam anlamıyla bir Zehir Torbası olacak.”

(Bursa Kent, 17.01.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN