Post image
‘Meğer ülkede adalet yokmuş’

 

Figen ÖZTÜRK

Bursa’da çinko zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı eylem yapınca hakkında dava açılan ve üçüncü duruşmaya giden giden köylü kadın, başlıktaki cümleyle yaşadıklarına isyan etti.

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki Kirazlıyayla Köyü’nde çinko-bakır-kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı çıkan köylülerden 9’u, eylem yaptıkları sırada gözaltına alınmıştı. İfade verdikten sonra serbest bırakılan 5’i kadın 9 kişi hakkında dava açıldı. Tutuksuz yargılanan vatandaşlar, önceki gün üçüncü kez adliyedeydi.

Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşması ifade eksikliği nedeniyle ertelendi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Avukat Osman Atalay Akman, “Dava bizim lehimize ilerlerken, mahkeme resen firmayı da müşteki sıfatına getirmek için müzekkere yazdı. Ben bunca yıllık avukatım; şikayetçi olmayan bir kişinin şikayetçi yapıldığını görmedim” dedi.

Başıma gelince anladım

Yargılanan kadınlardan Kaniye Karasu da, duruşma çıkışında konuştu. Yaşadıklarına tepki gösteren Karasu, “Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü yaparken, çok gülmüştüm. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde adalet yok mu?’ diye sormuştum. Ama başıma gelince anladım ki, adalet yokmuş. Üç oldu hakim karşısına çıkarıldım. Her gün kadın cinayetleri oluyor. Bu cinayeti işleyen adam acaba benim kadar yargılandı mı? Vatanını, toprağını korumak suç mu?” diye isyan etti.

Duruşmayı takip eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sanbal ise “Adalet; haktan, ormandan, köylüden, yaşamdan, kültürden yana olmalı. Ama burada ne yazık ki yine başka bir şekilde işlemek konusunda kararlı. Zengin, egemen ve müteahhit iseniz hem siyasi irade arkanızda hem de ne yazık ki adalet arkanızda” ifadelerini kullandı.

(Korkusuz, 13.06.2021)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN