Post image
Meclis kadına yönelik şiddeti araştıracak

3878

KADINA yönelik şiddetin nedenlerine ve alınması gereken önlemlere ilişkin TBMM’de araştırma komisyonu kuruluyor. Resmi gazetede yayınlanan kararda şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla komisyon kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Kurulacak komisyon 17 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi de 3 ay olarak belirlenirken Ankara’yla da sınırlı olmayacak.

‘Kadın örgütleriyle iş birliği yapılmalı’

Konuyla ilgili aylardır Meclisin kadın cinayetlerine karşı tek gündemle toplanması için kampanya yürüten Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’ndan Çiğdem Hacısoftaoğlu’yla konuştuk.

Kurulacak komisyonun kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda alan deneyimi olan kişilerden oluşması gerektiğini söyleyen Hacısoftaoğlu, “Bu komisyonda kimler yer alacak? Bu oldukça önemli. Yani alan deneyimi olmayan kişiler olmasının yanı sıra kadın örgütlerinin sözünü muhatap olarak orda var etmeyen, kadın örgütlerinin ne dediğine bakmadan yapılan çalışma meşru ve samimi olamaz” dedi.

Kadın hareketinin kadına yönelik şiddeti ısrarla gündemde tutması sonucu Meclisin adım atmak zorunda kaldığına da dikkat çeken Hacısoftaoğlu, hem meclisin tek gündemle toplanması hem de ağustos ayında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi için kampanyalar yürüttüklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

(Evrensel, 4.12.2014)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN