Post image
Mahfi Eğiimez’den yeni bir kitap: “Sahte Sultan”

 

Ali ALAKOÇ

Çorum’un fahri hemşehrisi, Hazine eski Müsteşarı, ekonomist-yazar Mahfi Eğilmez, “Sahte Sultan” isimli polisiye roman türündeki yeni kitabı, okurlarıyla buluştu.

Çorum’un Fahri Hemşerisi ve Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez’in ikinci romanı “Sahte Sultan”, Remzi Kitabevi’nin baskısıyla dün, kitapçılarda ve internet kitapçılarında yerini aldı.

Hititler le ilgili çok ilgi çeken iki belgesel tarihi öykü kitabından (Anıtta’nın Laneti, Hattuşa’dan Kaçış) sonra polisiye türündeki ilk romanı olan Inferıs’le çoksatanlar listesinde haftalarca üst sıralarda yer alan Mahfi Eğilmez’in ikinci romanı “Sahte Sultan” kitapçılardaki raflarda dün yerini aldı.

Inferiş adlı romanında kamu ihalelerindeki yolsuzlukları araştıran bir maliye müfettişini, o yolsuzluklarla bağlantılı görünen cinayeti aydınlatmaya çalışan polis komiserini, aynı konuyu farklı açıdan soruşturan savcıyı ve olayların peşinden koşan bir gazeteciyi nefes nefese bir takıp içinde buluşturan Mahfi Eğilmez, ikinci romanında On dokuzuncu yüzyılda dişahın davetiyle İstanbul’a gelmiş bir İtalyan ressamın, kayıp olduğu düşünülen gizemli tablosunun peşine düşüyor.

Şans eseri bulunduktan seksen yıl sonra sergilenmek üzere Londra ‘ya gönderilen tablo, acaba gerçek mi? Sahte mi? Bu olayın arkasındaki karanlık ağın ucu en yüksek yerlere kadar uzanmaktadır.

Avukatlığa başlamanın eşiğindeki Murat, Avukat Rüya, Savcı Koray ve Komiser Tarık, farklı yönlerden başladıkları ve sonra güç birliği içinde sürdürdükleri araştırmalarının sonunda gerçeğe ulaşacaklar mı?

Birbiriyle iç içe birçok karmaşık ilişkinin her anını kuşattığı olaylar zincirinin düğümü çözülebilecek mı? Heyecan, gerilim ve sürprizlerle dolu bir polisiye roman dün okuyucusuyla buluştu.

(Çorum Haber, 16.12.2021)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN