Post image
Korsan Silahlanma Devam Ediyor

Serhat TÜRK

Samsun’da av tüfeği satışı yapan av bayisi esnafı, korsan silahların internet siteleri üzerinden satışlarının tam gaz devam ettiğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

İnternet üzerinden cüzi ücretlerle ne olduğu belli olmayan ve herhangi bir kalite standardından yoksun olan av tüfeklerinin satışı, av bayilerini çileden çıkardı. Halkın güvenliğini tehdit eden tüfeklerin satışına dikkat çeken Samsunlu av bayileri, resmi av tüfeği satışının resmen durduğunu kaydetti. Bireysel silahlanma konusuna da dikkat çeken yasal bayiler, kötü niyetli insanların tüfeğe, iyi niyetli insanlardan daha kolay ulaştığını ve bu durumun toplumsal olaylara gebe olduğunu vurguladılar. Resmi av tüfeği almak isteyen avcıların bir takım yasal prosedüre tabi oldukları bildirilirken, internetten gelen tüfeklerin herhangi bir kontrolünün bulunmaması akıllara çok fazla soru işareti getirdi.

korsan-silahlanma-devam-ediyor

‘KÖTÜ NİYETLİLER DAHA KOLAY ULAŞIYORLAR’

Samsun’da resmi av tüfeği satışı yapan av bayileri konu hakkında Gazete Gerçek’e konuştular. Buna göre bilgi veren Erhan Yakut, “Kanunlarımızdaki açıklardan faydalanan sanal dünyanın satıcıları bunu çok iyi değerlendiriyor. Sanal alem üzerinden yaptıkları reklamlarla bireysel silahlanmayı teşvik ediyorlar. Bu durum bir infialdir. Mesela siz iyi niyetli bir şekilde avcılıkla uğraşmak istiyorsunuz. Bunun için devletimizin ön gördüğü kurallara tabi olmak ve her şeyi resmiyete göre yapmak istiyorsunuz. Bu durumda hazırlamanız gereken bir takım evraklar var. Bunlar, sabıka kaydı, ikametgah belgesi, sağlık raporu, 4 adet resim ve bağlı olduğu karakolun incelemesi gibi. Böyle olunca av tüfeğinizden devletimizin haberi oluyor. Kayıt altında oluyor. Fakat öbür türlü internetten 1 gün sonra ne olduğu belli olmayan ve bugüne kadar çok fazla insanı yaralayan tüfekleri edinebiliyorsunuz. Tekrar ediyorum, bu yasa dışıdır, suçtur” dedi.

korsan_silahlanma_devam_ediyor_h109201_24314

‘O TÜFEKLER İNSAN DÜŞMANI’

Konu hakkında açıklama yapan bir diğer resmi tüfek satış bayisi İsmail Kurtuluş Biçen ise konu hakkında şunları söyledi:

“İnternetten yasa dışı alınan ateşli silahlar başından sonuna kadar bir infial, bir yasa dışı olaylar silsilesidir. Kaldı ki buradan alınan tüfekler zaten kalitesizdir. Siz bireysel korunma amacıyla bile internetten tüfek almış olsanız bu silahı ateşlemek son derece tehlikelidir. Namlusu parçalanıyor, yüzünüze patlıyor ve hayatınızı kaybediyor, en iyi ihtimalle sakat kalıyorsunuz. Keza yine geçen günlerde medyaya yansıyan bir haber var. Adam arazide internetten aldığı tüfeği ateşliyor, yanında duran, tüfeğe elini bile sürmeyen 17 yaşındaki çocuk, ateş sırasında parçalanan tüfeğin parçasının boğazına saplanmasıyla oracıkta ölüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu durumun devletimiz tarafından acilen düzeltilmesi, takip edilmesi gerekiyor.”

‘KAYITSIZ FİŞEK BİLE SATMIYORUZ’

Samsun’da resmi av tüfeği bayisi olan bir diğer esnaf ise Bilgin Güneysu. Konu hakkında dikkat çeken ayrıntıdan bahseden Güneysu ise şöyle konuştu:

“Biz resmi av tüfeği ve fişek satış bayisiyiz. Bu internetten satılan tüfekler bizim satışlarımızı durma noktasına getirdi. Biz ruhsatsız bırakın tüfek vermeyi, fişek bile vermiyoruz. Fişek alacak kişiden kimlik numarası ve ruhsat istiyoruz. Yani kayıt altına alıyoruz. Fakat internetten satış yapılan tüfeklerin önüne fişekleri kayıt altına almakla geçilemez. Tüfeği internetten alan kötü niyetli insan, fişeği de bulmak için her yolu dener. Bu konu toplum güvenliği konusudur. Biz elimizden geldiği kadar ince eliyor sık dokuyoruz.”

(Gazete Gerçek, 26.08.2017)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN