Post image
Kına gecesi magandasına 20 yıl hapis cezası

kina-gecesi-magandasina-20-yil-hapis-cezasi-6848244_x_o

Samsun‘da kına gecesinde halayın bozulması nedeniyle çıkan kavgayı ayırmak için ruhsatsız tabancayla ateş ederken, 44 yaşındaki Celil Yıldız‘ın ölümüne, 27 yaşındaki Selçuk Tekinarslan’ın yaralanmasına neden olmaktan tutuklu olarak yargılanan 37 yaşındaki İsmail Kaya, ilk duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 2 ay önce Tekkeköy İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Göktürk sokakta meydana geldi. İddiaya göre Murat Kaya‘nın evinin önünde yapılan ve yaklaşık 200 davetlinin katıldığı kına gecesine giden dayısının oğlu İsmail Kaya, halay çekmeye başladı. Bu sırada halayın düzeninin bozulması nedeniyle grupta bulunanlarla arasında tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Bunun üzerine İsmail Kaya, kavgayı önlemek için belinde bulunan ruhsatsız tabancayla havaya ve yere doğru rastgele 6 el ateş etti. Açılan ateş sırasında halay çeken Celil Yıldız ile Selçuk Tekinarslan sağ göğüslerine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Celil Yıldız yolda hayatını kaybetti. Diğer yaralı ise tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan şüpheli bir süre sonra ruhsatsız tabancasıyla birlikte polise giderek teslim oldu. Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “olası kastla öldürme, olası kastla yaralama ve Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet” suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık İsmail Kaya  ilk kez hakim karşısına çıktı. Kaya savunmasında, “Ölen Celil benim arkadaşımdır. Aramızda herhangi bir husumet yoktur. Selçuk da benim uzaktan akrabamdır. Halay çektiğim sırada arka tarafımızda kargaşa oldu. Herkes o tarafa doğru koşmaya başladı. Ben de bunun üzerine ruhsatsız tabancamı çıkartıp ortamı yatıştırmak ve kavga etmelerini önlemek için havaya doğru ateş ettim. O sırada Celil ve Selçuk yaralanmış. Ben havaya doğru ateş ettim. Muhtemelen biri elime müdahale etmiş olacak ki kurşunlar Celil ve Selçuk’a isabet etmiş. Çok pişmanım” dedi.

Olay sırasında yaralanan Selçuk Tekinarslan ise “Halay çekiyorduk. Kargaşa çıkınca halayı bırakıp tartışmanın olduğu yöne doğru gitmek için birkaç adım attıktan sonra silah sesleri geldi. Bu sırada vurulmuşum. Ancak beni kimin vurduğunu görmedim” diye konuştu. Daha sonra mahkeme heyeti olayla ilgili 16 görgü tanığının ifadesini aldı.

İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı olası kastla adam öldürme suçundan 16 yıl 8 ay, olası kastla yaralama suçundan 2 yıl 1’ay ve Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

(Haberler.com, 9.1.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN