Post image
‘Kerr’ sinema severlerle buluştu

 

Özgür GÜVENÇ

İSTANBUL (Anayurt) – Usta yönetmen Tayfun Pirselimoğlu‘nun son filmi ‘Kerr’ 41. İstanbul Film Festivali’nden hemen sonra 24 Nisan 2022 Cuma günü vizyonda sinemaseverlerle buluştu.

İstanbul prömiyerini festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yapan filmin gösterimine yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ve yapımcısı Vildan Ersen başta olmak üzere oyuncuları Erdem Şenocak, Rıza Akın, Melih Düzenli, Gafur Uzuner, Muttalip Müjdeci ve filmin teknik ekibi katıldı.

Dünya prömiyerini 37. Uluslararası Varşova Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘Kerr’ filmi Türkiye prömiyerini yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film bölümünden ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Müzik’ ve ‘Film-Yön En İyi Yönetmen’ ödülleriyle dönmüştü.

Tuhaf bir kasabadaki tren istasyonunda işlenen cinayetin tek tanığı olan Can’ın kendini çıkılmaz bir cehennemin içinde bulmasıyla yaşananların absürt ve alegorik bir dille anlatıldığı ‘Kerr’in başrollerinde Erdem Şenocak ve Jale Arıkan yer alırken, onlara Rıza Akın, Ali Seçkiner, Gafur Uzuner, Melih Düzenli, Sinan Bengier ve Mutallip Müjdeci eşlik ediyor.

Yapımcılığını Gataki Film tarafından Vildan Ersen’in gerçekleştirdiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Creative Europe Media, Eurimages, Greek Film Center ve CNC tarafından desteklendi.

Görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos’un yaptığı ‘Kerr’in müziklerini Nikos Kypourgos, kurgusunu Ali Aga, sanat yönetmenliğini ise Natali Yeres üstlendi.

Türkiye-Yunanistan-Fransa ortak yapımı ‘Kerr’ 22 Nisan’da Başka Sinema dağıtımıyla Türkiye’de sinemalarda gösterime girecek (girdi). Aynı zamanda Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Kerr’ başlığı altındaki kişisel resim sergisi 14 Mayıs tarihlerine kadar istanbul Concept Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

 

 

KERR

Künye

Yazan-Yöneten: Tayfun Pirselimoğlu

Oyuncular: Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Ali Seçkiner, Gafur Uzuner, Melih Düzenli, Sinan Bengier, Muttalip Müjdeci

Görüntü Yönetmeni: Andreas Sinanos

Kurgucu: Ali Aga

Müzik: Nikos Kypourgos

Sanat Yönetmeni: Natali Yeres

Yapımcı: Vildan Ersen

Yapım Şirketleri: Gataki Films (Türkiye), Bad Crowd (Yunanistan), Arizona Production (Fransa)

SİNOPSİS

Can, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olur. Polis, ifadesinin alınmasının ardından kasabadan ayrılmasına izin vermez. Babasının bakıcısı gizemli bir kadınla birlikte onun tuhaf arkadaşları ile tanışan Can’ın kapana kısılıp kaldığı, kuduz köpekler nedeniyle karantina altına alınan kasabada acayip şeyler yaşanmaya başlamıştır. Daha da garibi Can babasının terzi dükkânında katille yeniden karşılaşır ve büyük bir korkuya kapılır. Bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde Can iyice dehşete düşer ve başka çaresi kalmadığından kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak bütün yollar kesilmiş ve artık tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Çıkışı olmayan bir arafa dönüşen kasaba neredeyse bir deliliğin eşiğine gelmiştir.

(Anayurt, 21.04.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN