Post image
Katırlar intihar etmiş

ka

Uludere’de katledilen katırlarla ilgili açıklama yapan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, “Katırların öldürülmediğini, uçurumdan atladığını” iddia etti.

Şırnak Valisi, Uludere’de askerler tarafından katledilen katırlarla ilgili olarak hayvan haklan savunucularına “Öldürülen veya yaralanan katırlar yok. Siz hayvanları bırakın kaçakçılıkla ilgilenin” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Uludere’de incelemeler yapan HAYTAP üyeleri, 2’si ölü, 9’u yaralı toplam 11 ateşli silahla yaralanmış katır tespit etti.

ETHA’da yer alan habere göre; Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi hayvan hakları savunucuları, konuyla ilgili olarak Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile görüştü. Vali Su, yapılan görüşmede Şımak’ta öldürülen veya yaralı olan herhangi bir hayvanın olmadığım, katırların silah seslerinden korkarak uçurumdan düşmüş olabileceğini iddia etti. Hayvan haklan savunucularına yeni bir misyon da yükleyen Vali, “Hayvanlarla uğraşmayı bırakın ilk önce kaçakçılarla görüşün, kaçakçılığı çözün. Burada asıl sıkıntı kaçakçılar, o sorunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

(Yurt Gazetesi, 17.04.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN