Post image
Kan testi ile intiharı engellemek mümkün mü?

HABER MERKEZİ – Yaşam karşısında çözümsüz kalma, ekonomik bunalımlar, borçlar, eşten veya sevgiliden ayrılma, aile içi baskı ve şiddet, toplumsal baskı, tecavüze uğrama, uyuş turucu madde kullanımı intihara sürükleyen baş nedenler arasında yer alıyor.

Kişisel Gelişim ve İş Güvenliği Uzmanı Ümit Sedat Bayram, araştırmalara göre erkeklerin kadınlara oranla 30 kat daha fazla intihara meyilli olduğunu göstermiş olduğunu ifade etti.

BU ORTAM NE HAZIRLIYOR?

kanSürece iten yollan gözden geçirmek gerektiğini vurgulayan Bayram, “Buradan şu sonuca varabilir miyiz? Annelik duygusu ya da geride kalanları yalnız bı rakmama içgüdüsü kadmlan daha sabırlı ki lıyor olabilir mi? 3.sayfa senaryoları hep aynı dikkat ettiniz mi? Ekonomik sorun, aile içi kavga, öldürülen eş ve çocuklar, intihar eden koca. Ya da; ekonomik kriz, iflasa sürüklenen patron, yalnız binilen bir araba, ıssız bir orman, bir ip ya da bir silah. İntihara sürükleyen nedenler yaşam ortamının bozuk olması mı? Bu ortamı genler mi hazırlıyor yoksa yaşadıklarımız mı? Bu sürece iten yolların hepsini gözden geçirmek gerekiyor” diye konuştu.

Ümit Sedat Bayram, intihar riskini azaltmak için kan testinin gerektiğinin altını çizerken şunları kaydetti:

“Psikiyatri dünyasında otorite kabul edilen American Journal of Psychiatry’de son dönemlerde yayınlanan yeni araştırmaların ortaya koyduğu genetik bir mutasyon, insanların yüzde 20’lik bir sapma payı ile intihar etme riski taşıyıp taşımadıklarını tespit edebiliyormuş.”

(Antalya Daily Local Newspaper)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN