Post image
Kahramanlar adaletli olur

ejder kılıcı

 

Bundan 2 bin yıl önce ‘İpek Yolu‘ üzerinde ilerleyen, zarif oyma zırhları, miğferlerindeki kırmızı yeleleri, silahları ve savaş formasyonları ile Roma lejyon askerleri, çölde esen yoğun kum fırtınasında kaybolmuştur. Bu askerler General Lucius (John Cusack) önderliğindeki Romalı bir lejyondur. Lejyon askerleri Batı Bölgesi İpek Yolu Koruma Ordusu’nun kumandanı Huo An‘e sığınırlar.

Çin Ordusu Komutanı Huo An, yorulmuş Romalılara tehlikeli kum fırtınasından korunmaları için sığınak verir. Zulümden kaçan sığınmacıların ardından gelen zalim Tiberius komutasındaki koca bir ordu, onları Huo An’dan ister. Aksi takdirde Çin topraklarını işgal edeceğini söyler.

Huo An, kendisine sığınan bu mazlum insanları vermek istemez. Ülkesini korumak, üzerindeki hain damgasını temizlemek ve Tiberius ile savaşmak için 36 farklı etnikteki savaşçıları bir araya toplar.

HAFTANIN DIGER FİLMLERİ

Hayat Öpücüğü: Maceradan ve hastalıktan ölesiye korkan Metin bir gün Hayat adında bir kadına rastlar. Kavgalarla başlayan tanışmaları ikisinin de hayatmı değiştirir ve Metin Hayat’ı sever. Şenol Sönmez’in yönettiği BKM yapımı komedi türündeki filmde Ali Sunal, Hatice Şendil, Ayda Aksel ile Ahmet Saraçoğlu oynuyor.

Regression: Korku Terapisi: Genç bir kadm olan Angela Gray, cinsel tacize uğradığım iddia etmektedir. Vakayı araştıran dedektif Bruce Kenner, sonunda taciz edenin suçunu itiraf edişine tanık olur. Ancak suçlu olaya dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Alejandro Amenabar‘ın yönettiği gerilim türü İspanya-ABD yapımı filmde, Emma Watson, Ethan_Hawke, Aaron Ashmore ile David Thewlis oynuyor.

Mantıksız Adam: Abe Lucas, son dönemlerde yaşamaktan zevk alamayan, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards onun hayatını değiştirir. Woody Allen’in yönettiği ADB yapımı dram türündeki filmde, Jamie Blackley, Joaquin Phoenbc, Parker Posey ile Emma Stone oynuyor.

Tehlikeli Yürüyüş: Film, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Phüippe Petit, çılgın planını gerçek hayattaki akıl hocası Papa Rudy ve bir avuç insanın yardımıyla gerçekleştirdi. Robert Zemeckis’in yönettiği Biyografi türü ABD yapımı filmde, Charlotte Le Bon, Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley ile James Badge Dale rol alıyor.

Geniş Aile: Babaannesi Hafize‘nin hastalanması üzerine tedavi için yeterli parayı bulmaya çalışan Cevahir‘in eline bir define haritası geçer. Koyu Bilal haritanın yarısını kaparak haritanın gösterdiği yere, Ayvalık’a doğru yola çıkar. Cevahir ile başlarına gelmedik kalmaz. Ömer Uğur‘un yönettiği komedi türü filmde Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak ile Ahmet Sarsılmaz oynuyor.

(Türkiye, 09.10.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN