Post image
Kadınların tek başına seyahat edebileceği ilk 20’de Türkiye yok

 

Kadınlara yönelik saldırı ve cinayetlere her gün ne yazık ki bir yenisinin daha eklenmesinin turizme de yansımaları oluyor. Avrupa’da son yıllarda yükselen kadınların tek başına seyahatleri ile ilgili olarak pazarın durumu ve buna uygun destinasyonlara ilişkin yapılan araştırma ve yayınlanan raporlarda, Türkiye, kadınların tek başına güvenle seyahat edebilecekleri ülkeler listesinde yer almıyor.

Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ve adı konuya ev sahipliği yaptığı İstanbul olan sözleşmeden çekilmesi, kadınlara yönelik saldırı ve cinayetlere her gün yenilerinin eklenmesinin de bunda rol oynadığı belirtiliyor.

Kadınların tekbaşmagüvenle seyahat edebilecekleri ülkeler için değişik kuruluşlar tarafından hazırlanan listeler var.

Her araştırmada yer alan ülkeler kadınların tek başına seyahatleri için en iyi ilk 10 ülke/şehirler listelerinde; Fas, Bütan, Kosta Rika ve Maldivler bile yer alırken Türkiye hiçbir listede yer almıyor.

Konuyla ilgili olarak son dönemde yapılan dört araştırmanın sonuçları yayınlandı. Bu kesime yönelik faaliyet gösteren SportsCover Direct, The Travel Corporation, TTCTour Brands ve Solo Female Travel tarafından yapılan dört araştırmada; ülkelerin bu konudaki durumları farklı açılardan ele alınarak oluşturulan endex ve bazıları 20 bazıları ilk 10 ülkeyi içeren listelerde Türkiye yok.

Bunlardan SportsCover Direct’in araştırmasında, kadınların tek başına seyahat edebilecekler için oluşturulan endekste 47.4 puanla İspanya ilk sırada. Diğer araştırma Solo Female Travel’da İzlanda ilk sıradayken İspanya’nın Barcelona’sı ikinci sırada yer alıyor.

 

 

 

(Dünya, 19.08.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN