Post image
‘Kadınız isyandayız!’

kadinlardan_aile_bakanligi_binasina_baskin_h207999

DAMLA YUR

İstanbul – Kadın cinayetlerine ‘dur’ demek için bir grup kadın dün (10 Temmuz) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nü bir süre işgal etti. Kadınlar, basın açıklamasının ardından binadan ayrıldı.

Aralarında Sosyalist Feminist Kollektif, İstanbul Feminist Kollektif, Halkevci Kadınlar’ın da olduğu yaklaşık 50 kadın dün öğle saatlerinde Fatih Çağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına girdi. Binadaki güvenlik görevlilerini itiş kakışla aşan kadınlar, ‘Cinayeti engelle, boşanmayı değil’, ‘Kadınız isyandayız’, ‘Meclis toplansın acil önlem alınsın’ sloganları attı.

25166330Kadınlardan kimi turnikelerin üstünden atlayarak kimi ise aralardan geçerek binaya girip, üst kata çıktı. Üst kattaki camdan aşağıya “Her yerde kadın cinayeti meclis olağanüstü toplansın” pankartı sallandıran kadınlar, ardından bina içinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Aile Bakanı’na, kadın cinayetlerini görmezden gelen hükümete ve devlete sözümüz var. Kadınlar her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken, erkekler tarafından öldürülüyor. Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısını gözler önüne seriyor. İki gün içinde eğer 6 erkek kadınlar tarafından öldürülseydi, devlet harekete geçer, hükümet olağanüstü tedbirler alırdı. Temmuzun ilk haftasında 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri, evde, işyerinde, sokakta, her yerde, her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, meclis nerede? Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak için sokaklara çıkıyor, meclisin olağanüstü toplanması için ses çıkarıyoruz” denildi.

Yaklaşık 10 dakika süren işgal eyleminden sonra bina önüne çıkan kadınlar burada alkışlar eşliğinde bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

‘Kadın görevlileri hırpaladılar’

Yapılan eyleme ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin ise yaptığı basın açıklamasında kadınların kadın personelleri darp ettiğini savundu. İnaltekin, “Yaklaşık 70 kadın il müdürlüğümüzün binasını kadın cinayetlerini bahane ederek buradaki güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını darp ederek binayı işgal etmişlerdir. Kadın haklarını savunan kadınlar, buradaki kadın çalışanları hırpalayıp darp etmişlerdir” dedi.

(Milliyet, 11.07.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN