Post image
‘Kadına yönelik şiddetin önlenmesine önem vereceğim’

ekmeleddin

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçildiği andan itibaren kadınların toplumda güçlenmesi, karar mekanizmalarında söz sahibi olmaları, şiddetin önlenmesi ve zalimane uygulamalara maruz kalmalarını engellemek için özel gayret göstereceğini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nda 9 yıl bu konuyla ilgili çalışma yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “57 hükümete bunları kabul ettirdim ve bununla ilgili özel bir teşkilat kurdum. Bunu 57 ülke için yapan bir insan olarak ben kendi ülkemde elbette gerekeni yapacağım ve bu konularla bizzat kendim ilgileneceğim” dedi.

ekmeleddin-ihsanoglu-aile-fotografi-cektirdi-6243142_o

MEHMET AKİF’İN SON GÜNLERİNİ GEÇİRDİĞİ YER

İstiklal Caddesi’nde vatandaşları selamlayarak dükkanları ziyaret eden cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, tarihi Mısır Apartmanı önüne gelince gazetecilere bilgi verdi. İhsanoğlu, “Burada bu binanın önünde hep beraber toplandık. Türk milletinin büyük insanı, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif’in son günlerini geçirdiği Mısır Apartmam’dır. Bu tarihi bir yerdir. Bu apartmana Akif gelmeden önce son günlerini rahmetli babamla geçirmiştir. Bu aziz hatıra önünde hem büyük şairin hem rahmetli babamın hatırasının önünde azimle eğiliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla kucaklıyorum. Bu bizim milletimiz için çok önemli bir hatıradır” diye konuştu.

KADINLARIN EYLEMİNE RASTLADI

Galatasaray Meydam’na geldiğinde kadın cinayetleriyle ilgili bir eylemle karşılaşan Prof. Dr. İhsanoğlu, “İnşallah Hakk’m izniyle halkın desteğiyle seçildiğim andan itibaren kadın meselesine ayrı bir önem vereceğim. Çünkü ben bunun mücadelesini İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde 9 sene yaptım. Kadınların toplumda güçlenmesi, karar mekanizmalarında söz sahibi olması, kadınlara karşı şiddetin uygulanmaması ve buna benzer zalimane uygulamalara maruz kalmaması için elimden gelen gayreti yaptım. Bununla ilgili kararlar aldım. 57 hükümete bunları kabul ettirdim ve bununla ilgili özel bir teşkilat kurdum. Bunu 57 ülke için yapan bir insan olarak ben kendi ülkemde elbette gerekeni yapacağım ve bu konularla bizzat kendim ilgileneceğim. Eşim de bu konularda hassas. O da bana destek olacak” şeklinde konuştu. (CHA)

(Anadolu gazetesi,08.07.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN