Post image
Kadına uygulanan siber şiddet arttı

 

Araştırmalar pandemi döneminde kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını, işini kaybetme riski ile daha çok karşılaştıklarını ve evde iş yüklerinin daha çok arttığını ortaya koyarken uzmanlar bu dönemde artan siber şiddetin de araştırılması gerektiğini vurguluyor.

En kırılgan grup

Kadınların pandemi döneminde daha fazla şiddete uğradığını, işini kaybetme riski ile daha çok karşı karşıya kaldıklarını ve ev içinde artan iş yükü dolayısıyla en kırılgan grupların başında geldiklerine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Aydın Öztürk, “Özellikle karantina döneminde şiddet vakalarının ve buna bağlı olarak acil yardım hatlarına yapılan başvuru sayılarının arttığını biliyoruz. Bu dönemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, şiddet sebebiyle kendilerine yapılan başvuruların pandemi döneminde yüzde 55 oranında arttı. Şikayetler sırasında yüzde 41 fiziksel, yüzde 18 psikolojik, yüzde 12 ekonomik ve yüzde 11 dijital şiddet olarak belirtilmiş. Türkiye Kadın Federasyonu raporuna göre ise, pandemi sürecinde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet vakalarında yüzde 80 artış olmuş. İstanbul Emniyet müdürlüğü, İstanbul’da pandemi dönemindeki şiddet vakalarında yüzde 38 oranında artış olduğunu belirti” diye konuştu.

Siber şiddet!

Öztürk, aynı zamanda siber şiddete de dikkat çekerek “Araştırmalar bu dönemde bize sosyal medya kullanımının arttığını gösterdi. Sosyal izolasyon ve fiziksel mesafenin artması dijital uygulamaların daha fazla kullanılmasına sebep oldu. Bu noktada kadın ve kız çocuklarına uygulanan siber şiddet ile bu kullanım artışı arasındaki ilişkinin araştırılması gerekiyor” dedi.

(Milliyet, 09.12.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN