Post image
Kadına şiddete beyaz perde

kadina_siddete_beyaz_perde_de_h17736

Meltem KARAKAŞ

Eskişehir Osmangazı Üniversitesi (ESOGU) öğrencisi Cemal Çıldır kadına yönelik şiddete tepki amaçlı bir kısa film çekti.

ESOGU’de Türk Dili ve Edebiyatı bolumu öğrencisi olan Cemal Çıldır “Ünsiyet” adlı kısa filmini, Türkiye’de her yıl artarak devam eden kadın cinayetlerine tepki olarak çektiğim söylüyor.

2016 yılının başında “Fırtına” adlı kısa film de çeken ve edebiyat bölümü öğrencisi olarak sinemayla ilgilenmesinin de insanların dikkatini çektiğini ifade eden Çıldır, “Türkiye’de kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Kadın erkek hepimize bir görev düşüyor bu cinayetlerin onune geçebilmek için. Ben de yaklaşık yedi dakikalık bir filmle farkındalık yaratmak istedim” diyor.

Kadın cinayetlerinin herkesin ortak acısı olduğunu anlatan Çıldır, “Böyle bir filmi erkek biri olarak çektiği için olumsuz tepkiler de aldım. Ama olumlu karşılayanlar da oldu. Hatta tüm erkeklere örnek olması gerektiğini söyleyenler de vardı. Bu acının kadını erkeği yok. Hepimizin ortak acısı” diye konuşuyor.

Filminde farklı zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine gönderme yaptığını ifade eden Çıldır okuduğu edebiyat bölümünden de yararlanmış Çildır, “Edebiyatta ‘mersiye, ağıt diye kavramlar vardır Bu film aslında bir kadının diğer kadınlara ağıtıyla ‘ başlıyor izleyenler birçok duyguyu hissedebilecek ve Özgecan’ı, Bağdat Caddesinde tecavüze uğrayan genç kadını, Münevver Karabulut’u hatırlayacak. Filmi izlerken o kadınların psikolojisini anlayabilecek” diyor.

Cemal Çıldır’ın filmi 10 Aralık Cumartesi gunu saat 16 OO’da Adım Sanat’ta gösterildi.

(Eskişehir Yenigün, 9.12.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN