Post image
“Kaç din görevlisi tecavüzden gözaltına alındı?”

sezgin

Cemaat ve tarikat vakıfları ile kuran kurslarında yaşanan çocuk istismarlarına yönelik tepkiler sürerken
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım‘ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Tanrıkulu, soru önergesinde; “Hakkında cinsel taciz, tecavüz, çocukları istismar ve benzeri gerekçelerle adli ve idari soruşturma açılan kişilerin özellikle çocukların bulunduğu yerlerde görev yapmamasına ilişkin idari ya da yasal bir düzenleme yapılacak mıdır” diye sordu.

kuran

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

* 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç din görevlisi ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan kişiler cinsel istismar, tecavüz ve benzeri gerekçelerle gözaltına alınmıştır ve bu kişilerin kaçı tutuklanmıştır?

* Bu kişilerin görev yaptıkları kurum ve kuruluşlar ile illere göre dağılımı nedir?

* Bu kişiler hakkında açılan adli soruşturma ve davaların sonuçları nelerdir? Kaç kişi ceza almıştır, kaç kişi beraat * etmiştir?

* Bu kişiler hakkında açılan idari soruşturmaların sonuçları nelerdir?

* Hakkında cinsel taciz, tecavüz, çocukları istismar ve benzeri gerekçelerle adli ve idari soruşturma açılan kişilerin kaçı halen bahse konu kurum ve kuruluşlarda görev yapmaya devam etmektedir?

* Hakkında cinsel taciz, tecavüz, çocukları istismar ve benzeri gerekçelerle adli ve idari soruşturma açılan kişilerin özellikle çocukların bulunduğu yerlerde görev yapmamasına ilişkin idari ya da yasal bir düzenleme yapılacak mıdır?” (ANKA)

(Birgün,02.08.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN