Post image
İstanbul’da suç patlaması

 

gürsel

Zeynep Gürcanlı

Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul, suç oranında alarm veriyor. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, istatistiklere göre son 1 yılda İstanbul’da suç oranının yüzde 250 arttığını açıkladı.

Gürsel Tekin, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, 2015 yılında İstanbul’da 377 bin 800 suç işlendiğini, bu rakamın bir önceki yıl suç rakamına göre, yüzde 250 artış anlamına geldiğini söyledi. Tekin, “Sadece Üsküdar bölgesinde bir karakolun sorumluluk bölgesinde yıllık 8 bin 800 suç işleniyor. Bu rakam, Aksaray, Giresun, Sinop gibi kentlerin yıllık suç sayısından daha fazla” dedi.

“POLİS AZ, OLAN DA ŞOFÖRLÜK, KORUMALIK YAPIYOR…”

gürsel.1jpgİstanbul’da halen 34 bin polisin görev yaptığına dikkat çeken Gürsel Tekin, “Türkiye’nin en büyük şehrinde nüfus yükseliyor, oysa polis sayısı azalıyor. İstanbul’daki 34 bin polisin 5 bin 400′lü şoför olarak kullanılıyor. 2 bin kadarı, devlet büyüklerini, işadamlarını, gazetecileri korumakla yükümlü. Geriye kalanlar da yetmiyor” dedi. İstanbul’daki pahalılık ve yaşam şartları nedeniyle, kente tayin olan polislerin de biran önce yeniden tayin istediklerini de söyleyen Tekin, “Polisler, İstanbul’dan kaçmak istiyorlar. Çalışma koşulları zor ve şehir çok pahalı. Emniyet mensupları İstanbul dışına gitmek için önemli çaba sarfediyor” diye konuştu.

“EN SIKINTILI GÜNLER, FUTBOL MAÇLARININ OLDUĞU GÜNLER”

Suç oranı açısından İstanbul’daki en sıkıntılı günlerin, futbol maçlarının olduğu günler ya da kentte uluslararası zirve yapıldığında yaşandığına da vurgu yapan Tekin, “Hırsızlığın en yoğun olduğu günler, maçların en yoğun olduğu günlere denk geliyor” ifadesini kullandı.

“DÜNYA METROPOLLERİNİN ÇOK GERİSİNDE”

Bir dünya metropolü olan İstanbul’un, dünyanın diğer metropollerine göre vatandaş başına düşen polis sayıcı açısından çok sıkıntılı durumda olduğuna dikkat çeken Tekin şu istatistikleri verdi:

“İstanbul’da 400 vatandaşa bir polis düşüyor.New York’ta bu oran 200 vatandaşa bir polis, Berlin’de 155 kişiye bir polis şeklinde. Türkiye’de işlenen tüm suçların yaklaşık yüzde 21′i İstanbul’da.”

“HÜKÜMETE ÇAĞRI: “DURUM VAHİM, NEDENİNİ ARAŞTIRIN”

Sözcü’nün haberine göre; Tekin, İstanbul’daki suç durumunun arttırılması ve gerekli önemlerin alınması için hükümete acil çağrıda bulunarak “Polislerin çoğu şoför ve koruma gibi kullanılıyor. Diğer polislerin çalışma koşulları da alarm veriyor. Umarım hükümet biran önce önlem alır. Yoksa İstanbul suç nedeniyle yaşanmaz hale gelecek” dedi.

(Sözcü, 18.02.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN