Post image
İş kazaları 54 şehirde 166 can aldı

page_turkiyedeki-isciler-dunyanin-geri-kalanindan-daha-cok-calisiyor-daha-az-kazaniyor_437798404

EMEK SERVİSİ – İŞÇİ Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), “Temmuz Ayı îş Cinayetleri Raporu”nu açıkladı. Yazılı, görsel ve dijital basından edinilen bilgiye dayanarak hazırlanan rapora göre, Temmuz ayında Türkiye’nin 54 şehrinde ve yurt dışında bir ülkede iş kazaları sonucu 24’ü kadın olmak üzere en az 166 işçi yaşamını yitirdi. 2015’in ilk 7 ayında ise iş cinayetlerinde kaybedilen işçi sayısı 971’e ulaştı. Temmuz ayında yaşamını yitiren 166 emekçinin 140’ı işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 21’i çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 5’i esnaflardan olmak üzere 26’sı kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluştu.

iskaza-temmuz

EN ÇOK ÖLÜM MANİSA’DA

İşçi ölümleri de tarım, inşaat ve taşımacılık işkollarında yoğunlaştı. Tarım-orman işkolunda 60, inşaat-yol işkolunda 37, taşımacılık işkolunda 24 işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Raporda, iş cinayetlerinin nedenleri de yer aldı. Buna göre işçiler en çok trafik/servis kazaları, ezilme/göçük, düşme ve diğer nedenlerden dolayı can verdi. Trafik, servis kazası nedeniyle 54 işçi, ezilme, göçük nedeniyle 25 işçi, düşme nedeniyle 24, yıldırım düşmesi, kene ısırması, kalp krizi, intihar, silahlı saldırı gibi nedenlerden dolayı da 21 işçi yaşamını yitirdi.

İş cinayetlerinin en çok yaşandığı iller arasında Manisa, İstanbul, Adana ve Gaziantep ilk sıralarda yer aldı. 20 ölüm Manisa’da; 17 ölüm İstanbul’da; 11 ölüm Adana, 9 ölüm Gaziantep’te yaşandı.

Temmuz ayında yaşanan iş cinayetlerinde hayatını kaybedenler arasında çocuk, göçmen ve yaşlı işçilerin bulunması dikkat çekti. İş cinayetlerinde 8 çocuk, 4 göçmen işçi ve 45 yaşlı işçi can verdi. Temmuz ayında ölen işçilerden 15’inin ise yaşı tespit edilemedi.

(Aydınlık, 04.08.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN