Post image
Irkçılık karşıtı hareketin sembolü: OSCAR GRANT

20621289

Fruitvale Station/Son Durak, Amerika’da yaşayan ve henüz 22 yaşındayken beyaz bir polis tarafından öldürüldükten sonra polis şiddeti ve ırkçılığa karşı hareketin sembollerinden biri haline gelen siyahi vatandaş Oscar Grant‘ın gerçek hikayesinden beyazperdeye uyarlandı.

jamilsmith4B93D84C-E1BA-0393-4D08-9A9A45690CF2

Film, San Francisco, Bay Area’da yaşayan 22 yaşındaki siyahi Oscar Jullius Grant’ın 2008 yılının son gününde 24 saatlik zaman diliminde yaşadığı gerçek bir olayı ele alıyor. Sıradan bir insanın bir günde yaşadıklarını, her saniyesinde gerilimin dozunu arttırarak anlatan yapım çok büyük bir başarı yakalayan biyografik türde bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Yönetmenliğini Ryan Coogler‘ın yaptığı film, Cannes Film Festivali’nde Gelecek Ödülü ve Sundance Film Festivali’nde hem Büyük Jüri Ödülü’nü hem de İzleyici Ödülü’ne kazanmıştı. Siyahi genç Oscar Grant’e hayat veren Michael B. Jordan’a Son Durak filmine, Oscar Ödüllü aktris Octavia Spencer, Melonie Diaz ve Kevin Durand gibi isimler eşlik ediyor.

Ani gelişen olaylar

20621290Amerika’nın varoş mahallelerinden birinde yaşayan Oscar, 2008 yılının son gününe uyandığında hayatını başa sarmanın vaktinin geldiğini düşünmektedir. Doğum günü yılbaşı gününe denk gelen Oscar, annesine daha iyi bir evlat olacak, uzun süredir dürüst davranmadığı kız arkadaşına karşı sorumlu davranacaktır. Fakat aynı gün karşılaştığı arkadaşları, aile üyeleri v yabancıların ardından, aldığı kararları uygulamanın kolay olmayacağını anlayacaktır. Oscar o gece ani gelişen olaylar sonucunda polis tarafından öldürülür…

(Taraf, 22 Eylül 2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN