Post image
İnternet Oyunlarında Tehlikelere Dikkat

internet

Medeniyet Okulları’ndan Uzman Psikolog Gülser Aydın, internet üzerinden son dönemlerde hızla yayılan bilgisayar oyunlarına bağlı intihar vakalarındaki artışa dikkat çekerek aileleri uyardı.

İnternetin ceplerimize kadar girmesiyle dünya küresel bir köy haline geldi. Özellikle 2000’li yılların başlarında Türkiye’de yoğun bir şekilde kullanılmaya başlayan internet, artık her evde bulunuyor. Internet çoğu alanda hayatımızı kolaylaştırırken öte yandan çocuklar için tehlikeli yönleri de bulunuyor. Son dönemlerde Metin2 veya Mavi Balina isimli oyunları oynayan çocukların intihar etmesi üzerine başlatılan araştırmalarda çarpıcı gerçekler de ortaya çıktı.

Gençlerin hayatı pamuk ipliğine bağlı

Gündemi meşgul eden intihar olayları üzerine açıklamalarda bulunan Medeniyet Okulları’ndan Uzman Psikolog Gülser Aydın, aileleri bu oyunların tehlikelerine karşı uyardı. Aydın, teknolojinin dünyayı küçük bir köy haline getirdiğini belirterek Türk aile yapısının da bundan etkilendiğini belirtti. Özellikle ergenlik çağında ki çocukların oynadığı bilgisayar oyunlarının evlerde bir tehlike unsuru taşıdığını belirten Aydın, çocukların kolaylıkla ulaşabildiği bu oyunların büyük zararlara yol açtığını ifade etti. Aydın, “Bu oyunlar çocukların yemek yeme alışkanlığından, psikolojik durumlarına kadar bedensel ve zihinsel gelişimine geri dönüşü olmayan kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Rusya’da 130 gencin intiharına sebep olduğu iddia edilen bilgisayar oyunu bir yana Esenyurt’taki genç Hakan’ın, bir bilgisayar oyunu yüzünden, intihar iddiası bizi oldukça endişelendiriyor. Oyun bağımlısı olan bu gençlerin, gelecekleri pamuk ipliğine bağlı” diyor.

internet1

Sosyal medyanın da çocukların gelişimine olumsuz bir etkisi olduğunu belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Çocuklar sakıncalı video içeriklerinden, fotoğraflara kadar her şeye ulaşabiliyor. Aileler de çocukları ile iletişime geçmeyerek onları bu tehlikeli zemine itiyor. 21. yüzyıl bize gösteriyor ki, çocuk yetiştirmek ve çocuğun yeni dünya düzeninde sağlıklı bir birey olarak ayakta kalmasını sağlamak muhakkak ki temel yapı taşımız olan aileden geçiyor. Ailelerin sorumluluk alması için çocuğun takibi oldukça önem arz ediyor. Çocuk, muhakkak sizlerin elinde büyümeli. Geçirilen zamanın kalitesi arttırılmalı, ona sevildiğini değer verildiğini hissettirebilmeli. Kitaplarla iç içe bir dünyanın kapısı aralanmak, internetin doğru kullanıldığı zaman insana fayda sağlayacağı çocuğa aşılanmalı. Sosyal aktiviteler arttırılmalı ve en önemlisi çocuğun en küçük sorununu dikkatle dinlemeli, üzerinde durulmalı.”

Aydın, son olarak, çocukların şiddet içerikli her türlü mecradan uzak tutulması gerektiğine değinerek, evlatlarımızı kendi değerlerimize göre yetiştirmenin çok önemli olduğunun altını çizdi.

(İsanbul, 10.8.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN