Post image
İngiltere Metropoliten Polis Hizmetleri: “Gençlerde şiddet olayları bir yıl içinde % 30 düştü”* (30.04.2013)

Geçtiğimiz yılın verilerine göre %30 düşüş sayesinde bu yıl  mağdur sayısında 1.900’ün üzerinde düşüş yaşandığı belirtildi. Genel rakamlarda ise, Londra’da kaydedilen suç raporlarının 45.000 adet düşüş sergileyerek %6 azaldığını kaydettiler. Polis, kişisel hırsızlık olaylarının %70’inin cep telefonu hırsızlığı olduğunu açıkladı.

Eski polis memuru Mike Pannett suçu azaltma girişimlerinin etkisi olduğunu belirtti: “Her ne kadar bunun harika bir haber olduğunu düşünsem de önümüzdeki yıllarda bu düşüşün sürekliliğinin nasıl sağlanacağını görmek isterim” dedi.

Polis merkezi, bu düşüş için proaktif önlemler aldığını söyledi. Uygulamanın ve önleyici yaklaşımın bir arada kullanılarak Londra’da yaklaşık 250 aktif suç çetesinin yakın takibe alındığını açıkladı.

Bu uygulama ve önleyici yaklaşım bir arada kullanarak oluşturulan Trident Gang Crime Command (Trident Çete Suç Komutanlığının) etkisi olmuştur dedi.

Bıçak ve ateşli silahlarla işlenen suçlarda ise %20’lik bir düşüş sağlanmıştır. Cinayetler rakamlarında ise 103 ölüm ile (geçen yıl 106 ölüm) son 40 yılın en düşük sayına ulaşılmıştır.

(bbc.co.uk, 23 Nisan 2013) (*”Met Police says youth violence ‘fell 30%’ in a year” haberinin Türkçe çevirisidir) (http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-22262667 )

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN