Post image
İnançer’in Kadın Düşmanı Programı Yayından Kalksın

BDP Kadın Meclisleri, TRT’de program yapan Ömer Tuğrul İnançer’in devlet televizyonu aracılığıyla kadınlara yönelik nefret söylemi ürettiğini ve kadın düşmanı zihniyeti meşrulaştırdığını belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisleri, TRT’nin kadın düşmanı programlarını kınadı, Ömer Tuğrul İnançer’in programlarına son verilmesini istedi.
İnançer, TRT’deki programında kadınların çalışmamasını ve kadınla erkeğin eşit olmadığını savunmuştu.
BDP Kadın Meclisleri, İnançer’in devlet televizyonu aracılığıyla kadınlara yönelik nefret söylemi ürettiğini ve kadın düşmanı zihniyeti meşrulaştırdığını belirtti. RTÜK’ün programı yayından kaldırmadığı gibi ceza bile vermemesinin “hükümetin ve yayın politikasından sorumlu olduğu devlet kanalının bu nefret söylemini desteklediğini ve bu programların bilinçli olarak yaptırıldığını” düşündürdüğünü ifade etti.
İnançer’in programının yayından kaldırılmamasının, TRT’nin kadın düşmanı tutumunun göstergesi olacağını belirten Kadın Meclisleri, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bu kadın düşmanı nefret söylemleri, kabul edilemez boyutlara ulaşmış kadın katliamlarının arkasındaki zihniyeti yansıtmaktadır. Bu zihniyet kadınların katledilmesinin nedeni olarak eril şiddeti değil kadınların sokağa çıkmasını, çalışma yaşamına katılmasını ve iradesiz kılınmasına boyun eğmeyişini gören zihniyettir.
“Biz kadınlar olarak bu zihniyeti asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bu zihniyete karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yurttaşlarına yönelik eşitlikçi ve kapsayıcı bir çizgide yayın yapmakla yükümlü bir kamu kuruluşu olan TRT’yi kadın düşmanı programlarından dolayı kınıyoruz.”
Ne olmuştu?

TRT’de dini programlar yapan Ömer Tuğrul İnançer, birkaç ay önce “Hamile kadınlar sokağa çıkmasın, hamile kadınların sokağa çıkması terbiyesizliktir” demiş, kadınlar “Gezine gezine doğuracağız” eylemleriyle İnançer’e tepki vermişti.
İnançer bu haftasonu yayınlana programında ise şöyle konuştu:
“Ekonomik özgürlük aldatmasından vazgeçin, ben kocama muhtaç değilim deyip ailesini dağıtıyor, kocama muhtaç değilim diyor ama elin adamının patronun hizmetinde çalışmayı haysiyetine uygun buluyor, eş yoktur, eşitlik yoktur, benimle eşit değil ki eşim olsun, o benim zevcemdir”. (ÇT)

(bianet.org, 23 Eylül 2013)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN