Post image
İmamlığı bırakan Selman dedektifliğe soyundu

 

Onur Ünlü‘nün sevilen polisiye filmi İtirazım Var’da yer alan Selman Bulut karakterinin maceralarını konu alan Hesabım Var romanı yayımlandı. Roman, filmin hikâyesini kaldığı yerden devam ettiriyor.

Onur Ünlü’nün izleyici tarafından beğeniyle karşılanan polisiye türündeki filmi İtirazım Var’da, Serkan Keskin’in canlandırdığı Selman Bulut karakteri Hesabım Var romanında yeniden hayat buldu. Yönetmen Onur Ünlü’nün kaleme aldığı, Bir Selman Bulut Polisiyesi olarak tanımlanan roman, İtirazım Var’m hikâyesini kaldığı yerden devam ettiriyor. Filmin devammı roman olarak yazmayı tercih eden Ünlü, romanda okuyucuyu Selman Bulut’ın hareketli hayatına davet ediyor.

Romanda Selman Bulut, Selimiye sırtlarındaki yarı görkemli camisinde işlenen ve şeytani bir şekilde üzerine yıkılan karanlık bir tefeci cinayetini kendi başına çözmüştür. Ancak katilin müstakbel damadı çıkması, kızı Zeynep’i mahveder.

Selman Bulut, bu travmayı atlatamayan Zeynep’i bir akıl hastanesine göndermek zorunda kalır. Selman Bulut, imamlıktan zorunlu istifasının ardından yoldaşı Efrahim’le birlikte Laleli’de bir pavyonda çalışmaya başlar ve huzurlu bir hayat kurmaya çalışır. Ancak bir süre sonra çirkin ve karanlık cinayetlerin ortasına savrulup kendini yeni maceraların ortasında bulur. Alfa Kitap tarafından okuyucuyla buluşturulan Hesabım Var romanının polisiye edebiyat dünyasında nasıl bir etki yaratacağı büyük merak konusu.

(Karar, 20.07.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN