Post image
İmam Hatip Dönüşümüne Karşı 10 Bin İmza

Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okulu olmasına karşı çıkan Acıbadem ve Yeldeğirmeni Dayanışmaları, mahallede topladıkları 10 bini aşkın imzayı yarın yetkililere teslim edecek.

Acıbadem ve Yeldeğirmeni Dayanışmaları Acıbadem Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okulu olmasına karşı 10 bin aşkın imza topladı. İmzalar yarın 11.30’da Kadıköy Merkez Postanesi’nden TBMM’deki ilgililere ve 13.00’te de Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.
Acıbadem’de 100 yıldır eğitim veren Özdemiroğlu ilkokulu, önce ortaokula 2013 mayıs ayında da imam hatip okuluna dönüştürüldü. Bu süreçte görüşlerinin sorulmadığını belirten öğrenciler, veliler ve mahalleliler okulun imam hatipe dönüştürülmesine tepkilerini basın açıklamaları ve yürüyüşlerle gösterdi.
Gezi Direnişi sonrası oluşan mahalle dayanışmalarından Acıbadem ve Yeldeğirmeni Dayanışmaları, Özdemiroğlu okulunun dönüştürülmesiyle imam hatipe gitmek istemeyenler için yakın bölgede okulun kalmadığını belirtiyor.
“Özdemiroğlu’nun imam hatip olmasını istemiyoruz” diyen Dayanışmalar, bu uygulamaya karşı mahallede kurdukları imzaları teslim etmek için Salı günü Kadıköy’de olacak.

(bianet.org, 02 Eylül 2013)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN