Post image
İlk baskısı tükenmek üzere

İstanbul Feminist Kolektif, gördükleri şiddete karşı kendisini korumak için özsavunmalarını geliştiren kadınlarla ilgili “Kadınlar Hayatlarına Sahip Çıkıyor” başlığıyla 2015 yılı boyunca her ay yayınladıklan raporları kitaplaştırdı.

Güldünya Yayınevi’nden çıkan ve “Kirpiğin yere düşmesin” adını taşıyan kitap, adını şiddet gördüğü eşini özsavunma kullanarak öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan‘ın 8 Mart’ta cezaevinden kadınlara gönderdiği mektubundaki ifadelerden alıyor. Kitapta raporların yanı sıra raporlara konu olan kadınlarla yapılan söyleşiler de yer alıyor.

hep-mi-kadinlar-olecek-diye-soran-cilem-dogan-dan-mektup-var-78083-5

Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde, hayatta kalmak için ve bir çıkış yolu bulamayıp öldürme noktasına gelmiş kadınlara yer veriliyor. İkinci bölümde yargı kararlarına ve devam eden davalara yer verilirken “Şiddeti izleme müdahil ol” başlıklı üçüncü bölümde ise kadına yönelik şiddete karşı sessiz kalmayıp müdahale örneklerine yer veriliyor.

1468787_1079514365405180_5016649760815035317_n

‘Yas halinden çıkmak için’

Kitap hakkında bilgi veren İstanbul Feminist Kollektif üyesi Begüm Acer, “Kadın cinayetlerinin bu kadar arttığı, erkek şiddetinin hız kesmediği ve devletin söylem ve eylemleriyle desteklediği noktada bizi sürekli öldürülen kadınların üzüntüsünü ve yasını tutma halinden çıkmak istediğimiz için böyle bir çalışma başlattık” dedi.

Çilem Doğan, Yasemin Çakal davaları ile kadın dayanışmasının geliştirildiğini söyleyen İFK üyesi İrem Yılmaz ise “Çift taraflı bir dayanışma halini görmek adına önemlidir” diye konuştu.

Kitaba ilginin yoğun olduğunu ve ilk baskının şimdiden tükendiğini belirten Yılmaz, “Kitap bizim için bir araç, önemli olan kadınların sözlerinin yayılmasıdır” dedi.

Kitabı temin etmek isteyenler, İstanbul Feminist Kollektif in facebook sayfası üzerinden kolektifle iletişime geçerek sipariş edebilir. İSTANBUL / DİHA

(Özgür Gündem, 05.04.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN