Post image
İlginç İstatistik

 

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova bölgesini kapsayan Doğu Marmara Bölgesi’nin asayiş istatistiklerine göre 2009 ile 2020 yılları arasında bölgemizde en çok hırsızlık suçtan hüküm verildi?

Doğu Marmara bölgesinin hükümlülük istatistiklerini okurlarımız için araştırdık…

EN FAZLA HIRSIZLIK

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova bölgesini kapsayan Doğu Marmara Bölgesi’nin asayiş istatistiklerine göre 2009 ile 2020 yılları arasında bölgede en çok hırsızlık suçu işlendi… İstatistiklere göre bölge de, hırsızlık suçundan 4 bin 184 kişi hüküm alarak ceza infaz kurumlarının yolunu tuttu. Hırsızlıktan hüküm yiyen şahısların 3 bin 843’ünün erkek, 341’inin de kadın olduğu bilgisine ulaşıldı.

YÜZDE 901 ERKEK

Sakarya’nın da içinde olduğu Doğu Marmara Bölgesi’nde hırsızlıktan sonra en çok hüküm alan diğer suçlar yaralama ve icra İflas Kanunu’na muhalefet oldu. Bölgede yaralamadan 3 bin 510 kişi hüküm alırken, İcra İflas Kanunu’na muhalefetten ise bin 545 kişi hüküm yedi. kişi suçtaki hükümlü sayısının yüzde 90’ının erkeklerden oluşması dikkatlerden kaçmadı.

EN AZ HANGİLERİ?

Bölgeden toplanan verilere göre en az hüküm yenilen suçlar sırasıyla, kötü muamele, rüşvet ve zimmet olarak kayıtlara geçti. Doğu Marmara Bölgesi’nde kötü muameleden 9, rüşvetten 11, zimmetten ise 19 kişi hüküm yedi. Bu hüküm kararlarının sadece l’i zimmete geçirme olarak kadın şahıs tarafından işlendi.

CİNSEL SUÇLARDA SAYI YÜKSEK

Bölge verilerinde cinsel suçlardan hüküm yemiş 717 şahıs olduğu bilgisine ulaşıldı. Cinsel suçlardan hüküm yiyen şahısların 715’inin erkek, 2’sinin kadın olduğu öğrenildi. Hükümlülerin en çok yoğunlaştığı yaş aralığı ise 25-34. Cinsel suçlardan hüküm alan 174 kişinin 25-34 yaş aralığında olduğu bölge raporlarında geniş yer buldu.

(Adapazarı Akşam Haberleri, 08.07.2021)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN