Post image
“İdam ipi değil izci düğümü çalışması”ymış

ogretmen-ilkokul-ogrencilerinin-eline-idam-ipi-verdi-221421-5

RABİA YILMAZ @rabiaylmz

İstanbul Başakşehir’de bulunan TOKİ Osmangazi İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Aydın Erekmen, sosyal medya hesabından skandal paylaşımlarda bulundu. Tepki çeken paylaşımları okul yönetimi ise “İzcilik faaliyeti kapsamında izci düğümü çalışması” olarak yorumladı.

Öğrencilerinin eline idam ipi veren Erekmen sınıfta çektiği fotoğrafı Facebook hesabından, “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz” ifadeleriyle paylaştı. Erekmen, fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımını sildi.

Bizim yorumumuz izcilik çalışması

Konuya ilişkin ulaştığımız TOKİ Osmangazi İlkokulu Müdür Yardımcısı, “Konudan haberdar olduk. Araştırıyoruz. Öğretmenle görüştük. Öğretmenimizin bir izcilik faaliyeti var. İzci düğümleri ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi. Biz de o şekilde yorumladık” dedi.

Fotoğrafın idamı teşvik edici bir ifadeyle paylaştığını hatırlattığımız yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açıkcası ben paylaşımı görmedim. Araştırıyoruz. Henüz müdür beyin de yeni haberi oldu. Soruşturmaya başladık. Bir netice elde edeceğiz. Ama biz izcilik çalışması olarak yorumladık.”

Öğretmen açığa alındı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada öğretmen Aydın Erekmen’in açığa alındığını duyurdu.

(Birgün, 14.12.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN