Post image
Hitchcock esintili farklı bir korku

tom-ciftlikte-filmi-5917509_400Cannes’da epey ses getiren “Annemi Öldürdüm” filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Xavier Dolan’ın yeni filmi “Tom Çiftlikte” 20 Haziran Cuma gününden itibaren Türkiye’de vizyona girdi

Cannes Uluslararası Film Festivali’nde, Nuri Bilge Ceylan’ın, Altın Palmiye Ödülü’ne değer görülen Kış Uykusu adlı filminin ardından en çok konuşulan yapım, şüphesiz Xavier Dolan’ın imzasını taşıyan Annemi Öldürdüm filmi olmuştu.

SAHNE PERDEYE

Dolan’ın, yine hem başrolde oynadığı, hem de yönetmenlik koltuğunda oturduğu Tom Çiftlikte, Alfred Hithcock’un korku tarzına yakın tınılar taşıyor. Dolan’ın, Marc Bouchard’ın tiyatro oyunundan beyazperdeye uyarladığı yapım, aynı zamanda korku türüne farklı anlamlar da katmanın peşinde. Filmde, sevgilisi Guillaume’un cenazesi için Quebec kırsalına giden Tom’un, sevgilisinin annesi ve maço abisi Francis ile tanışması ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

TOM NE YAPACAK

Bu ilişkiden habersiz olan ve kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan ailede, Francis’in, Tom’a karşı tutumu işlerin sapa sarmasına neden oluyor. Çünkü anne Tom’un çiftlikte kalmasını isterken, Francis, odasında onu kıstırıp cenaze sonrasında ortadan kaybolması için baskı yapıyor. Peki, Tom ne mi yapıyor?

KEDİ- FARE OYUNU

Bu gizemli oyunun içerisinde kalmayı tercih ediyor. Hikâye, bu noktadan sonra ikilinin arasında örgüde şekillenmeye başlıyor, doğal olarak. Tom ve Francis arasındaki ilişki, bir anda kedi- fare oyununa dönüşüyor. Zekice kurgulanmış bir senaryo ve Xavier Dolan (Tom) ile Pierre- Yves Cardinal (Francis)’-in kusursuza yakın performansıyla seyir zevki yüksek bir film izleyiciyi bekliyor.

(Taraf, 20 Haziran 2014)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN