Post image
Hamile Suriyeli kadına tecavüz eden ‘Katil’ kocasını boşadı

sakarya-katil-iha_16_9_1519982833-880x495

Şeyma ULUSOY

Sakarya’da 8 ay önce Suriye uyruklu hamile Emani Al-Rahmun ile 10 aylık oğlunu öldürülen katil Birol K.’nın eşi, 2 yaşındaki oğlunun velayetini alarak boşandı. Ne nafaka istedi ne de tazminat…

Sakarya’nın Kaynarca ilçesi’nde 7 Temmuz 2017’de Suriye uyruklu Emani Al-Rahmun isimli hamile kadın ve 10 aylık çocuğu vahşice öldürülmüştü.

Yapılan incelemede hamile kadının tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık çocuğu ile birlikte başlarına taşla vurularak öldürüldüğü tespit edilmişti. Türkiye’yi ayağa kaldırılan olayla ilgili Birol K. ile Cemal B. tutuklanmıştı.

Birol K. ile Cemal B.’nin Suriyeli kadını, aynı iş yerinde çalıştıkları kocasından ‘intikam almak için katlettikleri’ ortaya çıkmıştı.

“HAYATIM ALTÜST OLDU”

Olayın ardından katil Birol K.’nın eşi R. K. Bakırköy Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşine boşanma ve velayet davası açtı. Avukat Funda Sadıkahmet Alp, boşanma dilekçesinde müvekkilinin kocasının hamile bir kadına tecavüzden ve çocuğa cinayetten yargılandığını sonra öğrendiğini hayatının altüst olduğunu ekledi.

“NAFAKA VE TAZMİNAT TALEB ETMEDİ”

Bakırköy 10. Aile Mahkemesi, davayı kabul ederek R.K. ile Birol K.’nın ‘Evlilik birliğinin sarsılması‘ ve ‘Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme’ sebeplerinden dolayı boşanmalarına karar verdi. Müşterek çocuklarının geçici velayetini Birol K.’nın yargılanması bitine kadar annesine verilmesi karar verildi. R.K.’nın katil eşinden nafaka ve tazminat talebinde bulunmadı.

(Sözcü, 02.03.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN