Post image
Haftanın filmleri

lanet

OYUNCAK BEBEK BAKICISI: Lanetli Çocuk

Yönetmen: William Brent Bell

Oyuncular: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell, Jim Norton
Dağıtım: Pinema Film

İzleyiciyi sürekli şaşırtacak bir korku ve gerilim filmi olan “The Boy – Lanetli Çocuk”, sorunlu geçmişinden uzaklaşıp yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç Amerikalı bir kadının, ıssız bir İngiliz köyüne sığınmasını ve kendini bir kabusun içinde bulmasını konu alıyor.

Greta 8 yaşında bir çocuğun bakıcılık görevini kabul ettiğinde, yaşı geçkin, tuhaf bir çiftin, gerçek çocukmuş gibi muamele ettiği bir oyuncak bebek olan Brahms’e bakması için kendisini işe aldığını öğrenince şoke olur. 20 yıl önce trajik bir şekilde kaybettikleri oğullarının yerine koydukları Brahms’in bakımı konusunda Greta’ya mutlaka uymak zorunda olduğu kapsamlı bir kural listesi verilir. Greta kuralları boş verip, oralı bir marketin sahibi ve sevkiyatçısı olan Malcolm’la flört etmeye başlar, ta ki bir dizi rahatsız edici ve açıklanamaz olay, onu bazı doğaüstü güçlerin devrede olduğuna ikna edene kadar.

Korkutucu bir gizemin git gide derinliklerine çekilen Greta, son ana kadar izleyicilerin tahminlerde bulunmasına yol açacak, merak uyandıran korkutucu bir finalle karşı karşıya kalacaktır.

Yapım hakkında

Yönetmen William Bell, filmi şöyle anlatıyor: “Klasik bir perili ev hikayesi yapmak istedim. Benim için kusursuz bir yeni adım olacaktı. Senaryo karakter odaklı, katmanları var ve her şeyi açık etmiyor ama aynı zamanda çok da korkutucu. Filmde birçok şey oluyor ki bu bir korku filminde nadiren rastlanan bir şeydir. Harika da bir dönüm noktası var, bunun yönetmenliğini yapmak çok eğlenceliydi. Zamana yenilmeyecek bir şey yapabileceğimizi düşündük ve umarım öyle de bir şey yapmışızdır.”

Bell, olayları gerçeğe dayandırmanın, seyirciyi korkutmanın anahtarı olduğunu söylüyor: “Evinizde yalnızken tuhaf şeyler olur. Gecenin bir yansı kalkarsınız ve ayak sesleri duyduğunuzu düşünürsünüz. Sesler size daha yüksekmiş gibi gelir. Her küçük şey hayal gücünüzle oynar. Ana karakterimiz Greta, kocaman, aşina olmadığı bir evde. Olan biten şeylerin kafasında meydana gelip gelmediğini anlamıyoruz. Küçük şeyler duyuyor ve görüyor ama bunlar hayal gücünün ürünü de olabilir. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yalnız kaldığı için paranoyaklaşıp deliriyor da olabilir aslında.”

İnatçılar

2.

KUZEY’in nefes kesen manzarası, sevimli sıcacık mizahı ve iki kardeşin duygusal hikayesi ile İzlanda’nın Oscar adayı filmiydi. Gummi ve Kiddo, şehrin dışında geniş bir vadide yan yana evlerde yaşayan yaşlı iki kardeştir. Babadan kalma meslekleri olan koç yetiştiriciliğine devam etmekte ve ülkenin en iyi koçlarını yetiştirmektedirler. Her yıl kasabada düzenlenen ya Gummi’nin ya da Kiddo’nun kazandığı en iyi koç yarışmasında büyük ödülü almak için mücadele eden ve tek hayatları koçları olan bu iki kardeş, birbirleri ile 40 yıldır konuşmamaktadırlar. Bir gün Kiddo’nun koçu bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanır. Yetkililer tüm kasabayı boşaltıp, tüm hayvanların da itlaf edilmesinin en uygun çözüm olduğunda ısrarcıdır. Ancak 40 yıldır birbirleri ile konuşmayacak kadar inatçı olan bu ikili iş koçlarına gelince de bu kadar çabuk pes etmeyecektir.

3film

Bin Başlı Canavar

Yönetmen: Rodrigo Pla

Oyuncular: Jana Raluy, Sebastian Aguirre Boeda, Hugo Albores, Emilio Echevarrîa

Dağıtım: M3 Film

KANSER olan kocasının tedavi masraflarını karşılamayı reddeden sigorta şirketi karışışmda çaresiz kalan Sonia, eline bir silah alarak ödemeyi onaylaması gereken yetkilileri tek tek ziyaret etmeye başlar. Tek amacı ölümle boğuşan eşine ilaçları yetiştirmek olan kadının ikna etmesi gereken bencil yetkililerin her biri, bin başlı bir canavarın sadece görünen parçalarıdır. İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapan ve İstanbul Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altm Lale Ödülü’nün sahibi olan “Bin Başlı Canavar”, işlemeyen bir sağlık sistemi ve hantal bir bürokrasinin, masum insanların hayatlarını nasıl alt üst edebileceğini son derece evrensel bir hikaye üzerinden anlatıyor. Filmin yönetmeni ise ilk uzun metrajı “Yasak Bölge” ile tüm dünyada ilgi çekerek festivallerden ödülle dönen Rodrigo Pla.

Merkezi İstihbarat

Yönetmen: Raıvson Marshall Thurber

Oyuncular: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul
Dağıtım: UIP Filmcilik

FİLM, bir zamanların dalga geçilen inek öğrencisinin,büyüyünce ölümcül bir C1A ajanına dönüşerek lise mezunlar buluşmasına gelişiyle başlıyor. C1A ajanı çok gizli bir vaka üzerinde olduğunu iddia ederek,eskiden kampusun popüler adamıyken, şimdi parlak günlerini özleyen bir muhasebeci olan arkadaşını gönüllü olarak göreve alır. Ancak, büyük rakamların üstesinden gelenmuhasebeci neye karıştığını fark ettiğinde vearkadaşmm onu aklına bile gelmeyecek, ölümcül silahlı çatışmaların, aldatmacaların ve casusluğun içine sürüklediğini farkettiğinde artık vazgeçmek için çok geçtir.

Robinson Crusoe

Yönetmen: Vincent Kesteloot – Ben Stassen

Seslendirenler: Yekta Kopan, Buğra Gülsoy, Matthias Schweighöfer, Aylin Tezel

Dağıtım: Bir Film

KAHRAMAN kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Fakat adada pek çok hayvan türü yaşamaktadır; yani Robinson aslında pek de “tek basma” değildir. Daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan adadaki hayvanlar için bu ilginç tür karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sevimli sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır.

(Türkiye’de Yeni Çağ, 17.06.2106)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN