Post image
Gençlik Edebiyatı: Hikâye Yarışması (18.06.2013)

e-mailing-01 (2)Her yıl düzenlemekte olduğumuz geleneksel 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü Ödüllü Yarışma konusunu bu yıl “Gençlik Edebiyatı: Hikâye Yarışması” olarak belirledik. “Şiddetin Şakası Yok!” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın temasını seçerken amacımız şiddetin hayatlarımızda yol açtığı yıkımın farkına varmak ve barışçıl bir yaşam, barışçıl bir dünya için kendi etki alanımızda neler yapabileceğimizi düşünmeye çalışmaktı. Şiddetin varlığını yadsımadan ama şiddeti tercih etmeden de sorunların çözülebileceğini göstermek gerekiyordu.

Gençlerimizin hukukun üstünlüğünü benimsemiş, çevreye ve insanlığa duyarlı, uyuşmazlıkların çözümünde barışçıl yolları yeğleyen, yurttaş olma bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetler yürüten Umut Vakfı, şiddet ve bireysel silahlanma konularını da bu çerçevede ele almaktadır.

Bu nedenle “Şiddetin Şakası Yok!” Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın teması çerçevesinde gençleri düşünmeye, kendi hayatlarından başlayarak çevrelerinde değişimi başlatmalarına öykü aracılığıyla bir yol açmak istedik. 2012-2013 öğretim yılı 9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek ve kazanan katılımcılar Eylül ayının son haftasında yapılacak ödül töreninde basına da takdim edileceklerdir.

Seçici Kurulunda Dr. Ayhan Akcan (Psikiyatrist, Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Süleyman Bulut (Yazar), Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Fatih Erdoğan (Yazar), Nail Güreli (Umut Vakfı Onursal Mütevellisi), Av. Fikret İlkiz (Umut Vakfı Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Celal Üster (Cumhuriyet Gazetesi Kültür Servis Şefi)’in bulunduğu yarışmaya son katılım 28 Haziran 2013, Cuma günü saat 17:30’a kadardır.

Detaylı bilgiyi ve katılım formu için http://www.umut.org.tr/public/page.aspx?id=28850 adresine bekliyoruz.

İyi haftalar,
Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN