Post image
Filmle “şiddet ve tacize hayır” diyor

 

Berrin BAKIRCI

Uşak Omurca köyünde çiftçilik ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan, bilgisayar programcılığı mezunu Fatih Karahan şiddete ve tacize hayır demek için sinema filmi çekiyor.

Profesyonel yardım almadan çektiği “Kısas” filmi 400 bin kişi tarafından izlenen Karahan, “Kısas 2 Cemre” ismiyle çektiği devam filmini yayınladı. Filmlerini tamamen kendi imkanlarıyla çeken Karahan en iyi anlatım yolunun sinema olduğunu, anlatmak istediklerini en iyi sinemayla, film çekerek anlatabileceğini düşünerek böyle bir şey yaptığını söyledi.

Uşaklı Genç, Şiddete ve Tacize Hayır demek İçin Film Çekiyor İlk filmi “Kısas” hakkında bilgiler veren Karahan, “Filmde bundan 20 yıl önce İzmir’de yaşanan bir olayı işledik. Kız ve sevgilisi gece parkta giderken taciz ve tecavüze uğruyorlardı, bunun cezası nasıl verilebilir, diye düşündük ve bu film çıktı. Filmden olumlu geri dönüşler alınca ikinci filmi yapmak istedik. Türkiye’de zaten bu dönemde bu gibi birçok olay yaşandığı için kadın cinayeti olsun çocuk istismarı olsun bu yolla devam etmek istedik” dedi.

 

 

“FİLM ÇEKMEK BENİM HOBİM”

“Film çekmek benim hobim” diyen Karahan aynı zamanda, müzisyenlik, şarkı sözü yazarlığı, şiir ve senaryo yazarlığı da yapıyor. Amaçlarının bir yönden insanların içini rahatlatmak olduğunu belirten Karahan; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi buradaki vermek istediğimiz mesaj herkesin kendi adaletini sağlasın değil, zaten böyle bir şey olursa kaos olur, kesinlikle böyle bir niyetimiz yok. Ama maalesef adalet her zaman yerini bulmuyor, kişi bir cinayet işliyor ve 5 yıl yatıp çıkıyor. Mesela Ceren’in katili verdiği ifadesinde pişman değilim bir daha olsa tekrar öldürürüm diyor. Bunu söyleyen bir adamın hapiste yatması bana hiç de adil gelmiyor. Dinimizi göre de haksız yere bile isteye bir cana kıymanın cezası da ‘kısas’tır. Çektiğimiz filmleri izleyen insanlar tecavüzcülerin, çocuk istismarcıların, katillerin cezası böyle verilmeli diyorlar, hep bu şekilde yorumlar aldım. İlk filmimiz kısa zamanda 400 bin izleyiciye ulaştı. Film yayınlandıktan sonra bana özelden 15’e yakın kız, bir de erkek dönüş yaptı ve kendilerinin uğradığı saldırılardan bahsederek iyi ki böyle bir şey yapıyorsunuz dediler. Ben onlar için üzüldüm ama yaptığım işten gurur duydum, böyle işler yapmaya devam edeceğim.”

“3. FİLMDE DAHA İYİ OLACAĞIZ”

Karahan, serinin ikinci filmi “Kısas 2 Cemre” hakkında da şu bilgileri verdi:

“Filmin çekimi 3 ay kadar sürdü, Uşak’ın belirli yerlerinde çektik. Film çekimi için gerekli ekipmanı kendi imkanlarımla temin ettim. Kısas 2’de Ordu’da yaşanan Ceren Özdemir isimli öğrencinin öldürülmesi olayını işlemek istedik. İlk filmin konusu devam ederken bu olayı da filme dahil ettik. En iyi anlatım yolunun sinema olduğunu, anlatmak istediklerimi en iyi sinemayla film çekerek anlatabileceğimi düşüyorum. Görsellik insanları daha çok etkiliyor. Her filmde oyuncularımın ve kendi eksiklerimi görülüyorum inşallah 3. Filmde daha iyi olacağız.”

(Uşak Haber, 02.06.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN