Post image
Feyzioğlu: ‘Tacizcilerin cezası sokakta verilirse devlet düzeni bozulur’

AYDINLIK/ANKARA – TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, artan çocuk istismarı ve cinsel taciz olaylarında tacizciyi sokak ortasında yaralaması ya da dövmesi konularında aileleri uyardı. Feyzioğlu, suçlu olduğu düşünülen kişilere sokak ortasında ceza verilirse devlet düzeninin ortadan kalkacağını belirtti.

Önce Ankara sonra İstanbul

Ülkemizde giderek artan çocuk istismarı, cinsel tacız haberlerine yenileri eklendi. Geçen hafta Ankara’da bir baba çocuğunu taciz ettiği iddia edilen adamı sokak ortasında kasığından bıçakladı. Önceki gün de istanbul’da bir baba kızını telefonla arayarak taciz eden bir adamı buluşmaya çağırıp beyzbol sopasıyla öldüresiye dövdü, idam ya da kimyasal hadımın tartışıldığı ülkemizde bu iki vaka önümüzdeki dönemde yaşanabileceklerin ciddiyetini gözler önüne serdi.

‘CEZA MAHKEMELERİNİN GÖREVİ’

Ailelerin tacizcileri sokak ortasında cezalandırmasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feziyoğlu’na sorduk. Devletin bir numaralı görevinin kim olduğuna bakmaksızın insanların yaşam hakkını korumak olduğunun altını çizen Metin Feyzioğlu, şunlara dikkat çekti:

“Mahkemelerin varlık sebebi de suçluyu suçsuzu ayırıp suçlu hakkında kanunda öngörülen cezayı vermektir. Eğer insanlar, suçlu olduğunu düşündükleri kişilere kendi ceza vermeye kalkarsa devlet düzeni ortadan kalkar. Devletin varlığı sarsılır.”

(Aydınlık, 19.07.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN