Post image
Farhadi’den sarsıcı bir aile dramı

Başak BIÇAK

basakbicak@gmail.com

“Satıcı”, “İçeride”, “Vezir Parmağı” bu hafta vizyona giren yapımlar içinde yer alsa da Asghar Farhadi’nin Oscar adayı “Satıcı” filmi tartışmasız en iyisi.

270120171921072442088_2

Satıcı – IMDB Puanı: 8.4 – Benim Puanım: 8

Bir Ayrılık (A Separation) filmiyle Oscar kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, Satıcı (The Salesman) ile kamerasını yine bir ailenin yaşadıklarına çeviriyor ve başlarına gelen felaket ekseninde toplumsal anatomiyi irdeliyor. Arthur Miller’ın meşhur “Satıcının Ölümü” adlı tiyatro oyunundan ilham alınarak yaratılan ve fikri temelini bu eser üzerine kuran Satıcı, yeni taşındıkları evde yaşadıkları korkunç olayın ertesinde toplumsal normlarla, ülke kuralları arasında sıkışıp kalan evli bir çiftin öyküsünden yola çıkıyor. Farhadi’nin anlatımı ve eleştirileriyle an be an derinlik kazanan film, finalde seyirciyi beklemediği kadar yoğun bir hesaplaşmanın ortasında bırakan, sarsıcı bir yapıt. Bu yılki En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar’a aday olan Satıcı, Farhadi’nin filmografisinde öne çıkan yapımlardan biri olmayı hak ediyor.

Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü -IMDB Puanı: 5.4 – Benim Puanım: 4

Vin Diesel’in Yeni Nesil Ajan serisine geri dönüş yaptığı Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: Return of Xander Cage), hükümet ajanıyken ekstrem bir sporcuya dönüşen Xander Cage’in (Vin Diesel), sürgünden çıkıp durdurulamaz bir silahı ele geçirme macerası üzerine kuruluyor. Serinin üçüncü halkası olan yapım, Donnie Yen’in bile kurtaramadığı, “kuru” bir aksiyon filminden fazlası değil.

Vezir Parmağı

Osmanlı İmparatorluğu’nun yeni bir savaşın arifesinde olduğu dönemi arka planına alan Vezir Parmağı, Mahsun Kırmızıgül’ün yeni projesi… Ülkenin dört bir yanından eli silah tutan insanların savaşa giden yolculuğunu mizahi bir dille ele alan film, haftanın tek yerli yapımı…

İçeride – IMDB Puanı: 4.4

New England taşrasında yaşayan ve bir kaza sonucu beyninden hasar gören oğluyla ilgilenen psikolog Mary Portman’ın (Naomi Watts) bir kış fırtınası sırasında yaşadıklarını konu edinen İçeride (Shut In), gerilim severlere hitap ediyor.

Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü IMDB Puanı: 8.5

Maceraperest ve gözü pek bir çocuk olan Nicky’nin, tıpkı babası gibi kahraman bir ejderha avcısı olmanın hayaliyle çıktığı macerayı merkezine alan Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü (The Dragon Spell), küçük büyük animasyon tutkunları için…

(Akşam, 28.01.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN