Post image
Eşini döverek öldürdü, ama tutuksuz yargılanıyor

oku-1

İddiaya göre, 2 çocuk annesi Özlem Selek (25), 22 Temmuz 2013’te Afyonkarahisar’a bağlı Susuz beldesinde kocası A.S. tarafından darp edildikten sonra kaldırıldığı hastanede 5 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Selek’in öldürülmesiyle ilgili 11 Mart Çarşamba günü 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Adli Tıp raporları gelmediği için Mayıs ayına ertelen duruşmaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Selek’in aile fertleri, basın açıklaması yaparak A.S.’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdiler.

oku-3Ellerinde pankartlar ile Anıtpark’ta toplanan grup basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Fatma Kurt, kadına karşı uygulanan şiddetin ve cinayetlerin kabullenilemez olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Özlem kardeşimiz öldüğünde soyadı Selekti. Ancak adalet mücadelesini platformla birleştiren ailemiz, Özlem’in içerisinde sürekli şiddet gördüğü ve bu şiddet nedeniyle öldüğünün iddia edildiği evliliği nedeniyle aldığı soyadını kabul etmiyor. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, Özlem’in hesabını soruyoruz. ‘Kadına şiddete sıfır tolerans’ diyen, ‘kadına şiddet insanlığa ihanettir’ sloganıyla çalışma yapan yetkililer, evliliği boyunca her türlü şiddete maruz kalırken, 2,5 aylık hamileyken ölüme sebebiyet iddia edilebileceği şekilde darp edilirken neredeydiler? İlk rapor ölüm nedenini darp olarak gösterirken, ikinci rapor ölüm nedeninin darp da dahil başka nedenlerle de olabileceğini gösterir durumda. Bu haldeyken sanığın tahliye edilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. Kurul raporu bekleniyor olsa da sanığın Özlem kardeşimizi ölümüne sebebiyet verebilecek kadar darp etmiş olduğu iki mevcut raporda da söyleniyor, özlem’in annesi Meliha Akyol ile birlikte Özlem’e bir an önce adalet sağlanmasını istiyoruz ve başka Özlem’ler olmasın diye Özlem şiddet görürken müdahale etmeyen yetkililerin, şu anda bu ülkede şiddet görmekte olan kadınların korunması için tüm imkânlarını seferber etmesini talep ediyoruz.”

oku-2Cinayete kurban gittiği belirtilen Özlem Selek’in annesi Meliha Akyol da kızının fotoğrafı ile gözyaşları arasında eyleme katıldı.

(Gazete 3, 12.03.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN