Post image
Eşine İşkence Odası Yapmış

 

Şanlıurfa’da inşaatlarda boyacılık yapan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen İlyas Arık‘ın (28), evin çatısına kurduğu barakada 40 günlük hamile Suriye uyruklu eşi M.N‘ye günlerce işkence ettiği ortaya çıktı. Olayı araştıran 20 kişilik polis ekibi, işkence odasında kanlı yastık bulurken kerpeten gibi bazı suç aletlerine rastladı.

İlyas Arık gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı. M.N.’nin ise hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da dini nikahla birlikte yaşadığı kadına işkence ettiği öne sürülen şüpheli ile yeğeni gözaltına alındı. Akşemsettin Mahallesi’nde yaralı bir kadının yardım istediğini gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Bölgeye gelen ekipler, üç çocuk annesi Suriye uyruklu M.N’yi vücudunda yara izleriyle buldu. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kadının vücudunda ezik ve kırıklar olduğu belirlendi. M.N’nin dini nikahla birlikte yaşadığı İlyas Arık saklandığı bağ evinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından gözaltına alındı.

20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Önceki aksam saatlerinde mahallede polis sireni duyan ve o esnada evde olan cani adamın yeğeni H. Arık‘ın amcasına kaçmasını söylediği, kendisinin de kadını zincirlerden kurtarıp sokağa bıraktığı iddia edildi. Kadının da kaçarak oturduğu eski mahallesine gittiği ve eski komşularından yardım istediği, komşuların araması üzerine bölgeye sağlık ekipleri ile polislerin geldiği öğrenildi.

Olayın detaylarının ortaya çıkartılması amacıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 20 kişilik özel ekip oluşturuldu. Mahallede geniş çaplı araştırma yapan ekip. kadının tutulduğu apartmanı tespit etti. Binanın damındaki küçük bir barakada yastık ile halıda kan izleri ve bazı suç aletlerine rastlayan ekip. M.N’nin burada işkenceye maruz kaldığını belirledi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören M.N’nin tüm vücudunda morluklar, işkence izleri bulunuyor.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

Ekipler, daha sonra İlyas Arık’ın yeğeni H. Arık’ı da soruşturma kapsamında gözaltına aldı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken. H. Arık savcılıkça serbest bırakıldı. İlyas Arık ise çıkartıldığı mahkemede tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan İlyas Arık’ın, aldatıldığı için dini nikahlı eşini dövdüğünü öne sürerek “Ben imam nikahlı olarak Suriyeli iki kadınla evliyim. İlk eşim Şılta El Mauva’dan 2 çocuğum var. İkinci eşim 40 günlük hamile Mırvet Nivej’den de 1 çocuğum var. Onu sevdiğim için kaçarak evlendik. Sonradan aramızda şiddetli geçimsizlik olması üzerine tartışma yaşadık. Beni aldattığı için dövdüm” dediği öğrenildi.

İlyas Arık’ın inşaatlarda boyacılık yaptığı ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtiliyor.

(Yeni Şafak, 08.10.2020)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN