Post image
‘En mutlu insanlar 65-79 yaş grubundakiler’

yaşlı

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu araştırması, yetişkinler arasında en mutlu insanların 65-79 yaşları arasındaki yaş grubu olduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere’de 300 binden fazla yetişkinle yapılan ankete göre hayat tatmini, mutluluk ve hayatın yaşamaya değer olduğu duygusu bu yaş grubunda zirveye çıkıyor.

Bu duygular 80 yaşından sonra düşüyor.

2012-2015 yılları arasında yapılan araştırma 45 ile 59 yaşları arasındaki insanların hayat tatminlerinin en düşük düzeyde olduğunu da ortaya koydu.

yasli

Anne babalarına bakıyorlar

Bu gruptaki erkekler genel olarak kadınların olduğundan daha az memnun.

Bu yaş grubu aynı zamanda en yüksek kaygı düzeyine de sahip.

Araştırmacılar bu yaş grubundaki düşük mutluluk oranının aynı anda hem çocuklarına hem de yaşlı ebeveynlerine bakma yüküne bağlı olabileceğini düşünüyor.

90 ve 20’ler aynı

Öte yandan daha genç yaştakiler ve emekliler kendi esenliklerini yükseltecek faaliyetler için daha fazla boş zamana sahip.

Uzmanlar 80 yaşın üstündekiler için mutluluk ve esenlik duygusunun düşmesinin ardında sağlık sorunları, yanlız yaşamak gibi kişisel koşulların olabileceğini söylüyor.

90 yaşın üstündekiler ise hayatın yaşamaya değmeyeceğini düşünüyor ancak bu grubun mutluluk ve hayat tatmin düzeyi 20’li ve 30’lu yaşlardaki grupla aynı.

Araştırma farklı yaş gruplarındaki insanların tatmin düzeylerinin ölçülmesinin yetkililerin vatandaşlarının hayat düzeylerini ilerletmesi açısından önemli buluyor.

(BBC Türkçe, 02.02.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN